Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 9
Opslag MB
SchermOnbekend
CameraNee
Foto Huawei Mate X 1 Foto Huawei Mate X 2 Foto Huawei Mate X 3 Foto Huawei Mate X 4 Foto Huawei Mate X 5

Inleiding

De Huawei Mate X is de eerste opvouwbare telefoon van Huawei. Het toestel is door Huawei tijdens het Mobile World Congress in februari 2019 in Barcelona geintroduceerd.†De Huawei Mate X heeft e een 6,6-inch scherm aan de voorzijde en een 6,38 scherm aan de achterzijde. Als je het toestel openklapt krijg je uiteindelijk een bijna vierkant scherm van 8-inch. Dankzij het opvouwbare ontwerp is het mogelijk om zowel de voor- als achter-camera tegelijk te gebruiken. Zo ontstaan er allerlei nieuwe film- en fotografiemogelijkheden. Eťn van de nieuwe mogelijkheden is Mirror†Shooting, waarbij de gefotografeerde op het achterste scherm kan zien hoe hij / zij op de gevoelige plaat wordt vastgelegd. De 4.500 mAh accu die Huawei SuperCharge ondersteunt, zorgt er tot slot voor dat het toestel aan de vraag naar betere prestaties batterij in het 5G tijdperk voldoet. Dankzij de 55W SuperCharge laad je het toestel in 30 minuten voor 85 procent op. De Mate X is in de zomer van 2019 verkrijgbaar. Meer informatie volgt dan.

Besturingssysteem Huawei Mate X

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiŽnt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android† kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Huawei Mate X

Van de Huawei Mate X staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Huawei Mate X beschikbaar.

Specificaties Huawei Mate X

Algemeen
ProductHuawei Mate X
Aankondiging2019
VerkoopstartVerwacht in Q2
Design
Kleuren

MassaNee
AfmetingenOnbekend
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen4.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAM8 GB
Uitbreidbaar
Opslag512 GB + microSD
Scherm
SchermOnbekend
Resolutie
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
CameraNee
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C