Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
0-100km/h 7.8 sec
Bereik455 km
Thuisladen11.0 kW
Snelladen80 kW
Foto Kia e-Niro 1 Foto Kia e-Niro 2 Foto Kia e-Niro 3 Foto Kia e-Niro 4 Foto Kia e-Niro 5 Foto Kia e-Niro 6 Foto Kia e-Niro 7 Foto Kia e-Niro 8 Foto Kia e-Niro 9 Foto Kia e-Niro 10 Foto Kia e-Niro 11 Foto Kia e-Niro 12

Inleiding

De Kia e-Niro lijkt erg op de Kona Electric van moederbedrijf Hyundai. De e-Niro is een compacte crsosover met een actieradius van 455 kilometer (WLTP, accugrootte 64 kWh). Met een 80 kW snellader vul je de accu in iets meer dan 30 minuten van 10 naar 60%. Vanaf modeljaar 2020 kan je de e-Niro ook thuis met 11 kW per uur opladen, dankzij ondersteuning voor 3-fasen laders. De acceleratie is met 7,8 seconden van 0 naar 100 km/h uitstekend. Voor het zuinig koelen en verwarmen van de auto maakt Kia gebruik van een warmtepomp. Dankzij een regeneratief remsysteem van de nieuwste generatie kies je uit verschillende reminstellingen voor elke denkbare rijsituatie. Zoals de ‘onepedal drive’ modus. Die activeer je door de linker flipper aan het stuurwiel vast te houden. Onepedal drive staat dus niet standaard ingesteld, zoals bijvoorbeeld bij Tesla. Op het 10,3-inch scherm kan je je Android of Apple telefoon gebruiken via Android Auto en Apple Carplay.

Geavanceerde rijhulpassistenten

De Kia e-Niro komt in twee varianten, de DynamicLine en de duurdere ExecutiveLine. Standaard is de e-Niro erg compleet uitgerust met onder andere zeven airbags, een smart key, een navigatiesysteem met achteruitrijcamera, TomTom Live Services, DAB+, parkeersensoren achter en 17-inch wielen. De ExecutiveLine biedt een aantal extra's, waaronder dodehoekdetectie, kruisend verkeersdetectie achter, een 8-inch infotainment systeem, JBL sound systeem, draadloze oplaadstation voor je smartphone en LED-koplampen. Beide versies van de e-Niro zijn voorzien van geavanceerde rijhulpassistenten, waaronder:

  • Autonome noodremassistentie: herkent auto's, fietsers en voetgangers en brengt de auto tot stilstand indien nodig.
  • Adaptieve cruise control: zorgt voor een constante snelheid met constante afstand tot je voorgangers.
  • Actieve rijbaanassistentie: herkent het wegvak en zorgt dat je binnen de lijnen blijft.
  • Vermoeidheidsherkenning: merkt op wanneer je te vermoeid bent om te rijden.
  • Actieve rijbaanvolgassistentie: herkent het wegvak en zorgt dat je de weg volgt.
  • Dodehoekdetectie (ExecutiveLine): herkent auto's in de dode hoek en waarschuwt hiervoor.
  • Kruisend verkeersdetectie achter (ExecutiveLine): herkent kruisend verkeer aan de achterzijde bij het achteruit rijden.

Kia UVO Connect

UVO Connect, een app, speciaal door Kia ontwikkeld voor Android en Apple smartphones, vertelt je alles wat je wilt weten over je auto, de actuele status en je gemaakte ritten. Met de app bedien je tevens de airo en de portieren op afstand. De overige functionaliteit (onder andere laadstatus, vind-mijn-auto en voertuigstatus) is bekend van andere auto's, maar daardoor niet minder handig. In de auto zelf heb je de beschikking over Kia Live, met Live Verkeersinformatie, waarschuwingen voor snelheidscamera's, weersverwachtingen en informatie over nuttige plaatsen, zoals oplaadpunten, restaurants en parkeerplekken. Deze dienst is 7 jaar lang gratis.

Onderhoud en garantie

De unieke 7-jaar Kia garantie geldt ook op de batterij van de e-Niro. Omdat elektrische auto's aanzienlijk minder onderhoud nodig hebben dan reguliere auto's zijn ook de onderhoudsintervallen en kosten lager. Om het jaar (15.000 km) dient er een kleine beurt plaats te vinden. Om het even jaar (30.000 km) dient er een grote beurt plaats te vinden. De kleine beurt kost iets minder dan 100 euro en de grote beurt iets meer.

De Kia e-Niro is verkrijgbaar voor een adviesprijs vanaf € 44.995.


Specificaties Kia e-Niro

Algemeen
ProductKia e-Niro
Aankondiging2020
Verkoopstart2020
Design
Kleuren

Massa1737 kilogram
Afmetingen4,38 x 1,81 x 1,56 m
Algemeen
Carrosseriecrossover
TrekgewichtNee
Zitplaatsen5
NCAPNee
Prestaties
0-100km/h 7.8 sec
Topsnelheid167 km/u
Bereik455 km
Laden
Thuisladen11.0 kW
Aantal fasen3-fase
Max Ampere thuis16A
Snelladen80 kW
SnellaadtypeCCS