Interessant:

Jaguar i-PACE scoort 5 Euro NCAP sterren

nieuws 14 december 2018 om 15:44

De volledig elektrisch aangedreven Jaguar I-PACE heeft van het crashtestinstituut Euro NCAP de maximale score van 5 sterren gekregen. Daarmee behoort de Jaguar I-PACE tot de veiligste auto's van dit moment.

De eerste volledig elektrische sport-SUV van Jaguar behaalde een score van 91 % voor de bescherming van volwassen inzittenden. Voor zowel de bescherming van kinderen in de auto als de aanwezige veiligheidssystemen scoorde het model 81 %. De onderzoekers waren ook onder de indruk van de inzittendenbescherming bij een zijdelingse crash en bij de nog zwaardere zijdelingse crash tegen een paal. Bij beide onderdelen scoorde de I-PACE maximaal dankzij de goede bescherming van alle belangrijke lichaamsdelen.

Jaguar i-PACE veiliger dan Model S

De i-PACE is fors veiliger dan de Model S van concurrent Tesla. Hoewel de Model S ook de maximale score scoorde zijn de cijfers op het rapport van Tesla toch wat minder dan bij Jaguar. Tesla scoort 'slechts' 82% bescherming voor volwassenen, daar waar Jaguar 91% scoort. De bescherming van kinderen ontloopt elkaar niet veel, maar toch scoort Tesla daar met 77% iets lager dan de Jaguar. Ook voetgangers kunnen beter een i-PACE dan een Model S tegenkomen. De veiligheid van voetgangers scoort 73% bij Jaguar ten opzichte van 66% bij Tesla.

Alle PACE-modellen zijn veilig

Jaguar behaalde met alle 'PACE'-modellen – de E-PACE, F-PACE en I-PACE – de maximale score van vijf sterren bij de Euro NCAP-veiligheidstests. De Jaguar I-PACE is zelfs het tiende model op rij van Jaguar Land Rover – de grootste autofabrikant van Groot-Brittannië – dat vijf Euro NCAP-sterren behaalde.

Geavanceerde veiligheidstechnologie

De Jaguar I-PACE is voorzien van geavanceerde veiligheidstechnologie om andere weggebruikers en voetgangers te beschermen. Dat is onder meer een omhoogkomende motorkap om de klap voor een eventueel geschepte voetganger enigszins te verzachten, en Autonomous Emergency Braking met Pedestrian and Cyclist Detection - de automatische noodstopfunctie met voetgangers- en fietsersherkenning. Jaguar ontwikkelde ook het unieke Audible Vehicle Alert System, dat de andere weggebruikers waarschuwt als de volledig elektrische en dus stille I-PACE hen nadert. Het geluid is te horen bij snelheden tot 20 km/uur en is luider dan 56 dB, het vereiste minimumvolume volgens aangekondigde Europese regelgeving. Behalve de veiligheidstechnologie biedt de I-PACE ook een uitgebreid aanbod van rijassistentiesystemen, met onder meer Adaptive Cruise Control met Steering Assist, Blind Spot Assist en 360° Parkeerassistentie.

Vorige maand werd de i-PACE uitgeroepen tot Duitse auto van het jaar.

portablegear.nl