Interessant:

Functionaliteit Hue lampen uitgebreid

nieuws 14 januari 2019 om 18:04

Door een aantal kleine updates verbetert Philips de functionaliteit van de Hue lampen. Zo hebben de lampen nu een geheugen in het geval van stroomonderbreking. Ook zijn er binnenkort langere scenario's met Google Assistent mogelijk.

Lichtsterkte Hue lampen na opstarten

Voorheen schakelden de Hue-lampen, na een stroomonderbreking, over naar een niet aan te passen standaardinstelling. Na bijvoorbeeld een stroomuitval diende je al je lampen opnieuw in te stellen. Deze situatie deed zich ook voor bij lampen die zowel via Hue als via een normale schakelaar aan en uit gezet kunnen worden. Als je de lamp dan uitzet via de knop die hoort bij de lamp kreeg je bij het aanzetten met diezelfde knop een enorm fel licht terug. Door een update in de software behoort dit nu tot de verleden tijd. Je kan vanaf nu in de Hue-app aangeven wat de opstartinstellingen van een lamp moeten zijn.

Hoe kan ik de nieuwe functie gebruiken?

De nieuwe functies komen automatisch beschikbaar als je de app updatet. De opties werken op de E26, E27, E12, E14, BR30 en GU10 lampen, en op de Hue Lightstrips en Hue Lamps. Per lamp kan je aangeven naar welke instelling de lamp moet terugspringen bij opstarten. Je kan kiezen uit de felle stand, of de laatst gebruikte instelling. Let op: de laatst gebruikte instelling kan dus ook nul procent sterkte zijn, waardoor je niet ziet dat de lamp aan is.

Verbeterde integratie Google Assistent

Er komt ook een update voor betere integratie met Google Assistent. Je kan nu scenario's voor 30 minuten per lamp gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld 's ochtends de lampen langzaam laten opwarmen, of 's avonds voor het naar bed gaan de lampen al wat minder fel laten branden. Deze update komt de komende maanden beschikbaar.

portablegear.nl