Interessant:

Nieuwe gametelefoon van Razer

nieuws 12 oktober 2018 om 10:09

Mobiele game-liefhebbers met een flinke portemonnee hebben geluk. Razer introduceert haar tweede game-telefoon, de Razer Phone 2. Met high-end specificaties, speciale lichteffecten en het enige 120 Hz scherm op de markt is de Razer Phone 2 de ultieme game-telefoon.

"De eerste Razer Phone ontwrichtte de smartphone industrie en creŽerde een nieuwe categorie", aldus Min-Liang Tan, mede-oprichter en CEO van Razer. " Met de Razer Phone 2 hebben we de handen uit de mouwen gestoken om het vlaggenschip en gaming op onze eigen manier te definiŽren."

De Razer Phone 2 is een ware gametelefoon met high-end specificaties. Het toestel draait op een Qualcomm 845 processor en een Adreno 630 grafische kaart. Dankzij nieuwe componenten en koeloplossingen presteert de Razer Phone 2 dertig procent beter dan zijn voorganger. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de afvoer van warmte. Hierdoor biedt het toestel meer ruimte om warmte af te voeren terwijl hoge framerates worden gehandhaafd. De dubbele speakers aan de voorkant zijn aan de boven- en onderkant van het toestel geplaatst. Dit zorgt niet alleen voor indrukwekkend geluid, maar ook voor een ergonomische vorm zodat er urenlang op kan worden gespeeld.

Razer Phone 2
Razer Phone 2

Camera

De Razer Phone 2 heeft een dubbele camera op de achterkant. Deze bestaat uit een 12-megapixel groothoeklens met optische beeldstabilisatie en een 12-megapixel telelens met dubbele zoom. Aan de voorkant ondersteunt de 8-megapixel camera videostreaming in full HD-resolutie, een aanwinst voor alle professionele livestreamers. De Razer Phone 2 camera-app beschikt over een nieuwe gebruikersinterface die het makkelijker maakt om met ťťn hand portretten en schilderachtige panorama's te maken.

Speciale verlichtingseffecten

De Razer Phone 2 wordt aangedreven door een RGB-verlichtingssysteem, genaamd Razer Chroma. De achterkant van de telefoon is voorzien van Razers driekoppige slang die in 16,8 miljoen kleuren kan oplichten bij app-notificaties (zoals Facebook-reacties of WhatsApp-berichten). Met Razer Chroma kun je ook verlichtingseffecten zoals Static, Spectrum Cycling en Breathing aanpassen.

Batterij

Draadloos opladen is nu mogelijk op de Razer Phone 2 dankzij de nieuwe glazen achterkant. Bedraad opladen kan natuurlijk ook middels een USB-C kabel. Dankzij Qualcomm QuickCharge 4+ laad je de lege batterij binnen dertig minuten voor vijftig procent op. De Razer Phone 2 heeft een accu met een capaciteit van 4.000 mAh. Waar de Razer Phone in de benchmarks uitkwam op een batterijduur van tien uur bij een refresh rate van 90 Hz, is de Razer Phone 2 geoptimaliseerd om tien uur mee te gaan bij 120 Hz.

120-Hz scherm

Een jaar nadat Razer 's werelds eerste echte gaming-telefoon lanceerde, is de Razer nog steeds de enige telefoon met een 120 Hz-scherm. In tegenstelling tot concurrerende telefoons blijft het 5,7-inch UltraMotion IGZO-scherm van de Razer Phone 2 het enige scherm in de markt dat zowel 120 Hz schermverversing als 120 Hz aanraking biedt. Het nieuwe scherm is vijftig procent helderder dan dat van de eerste Razer Phone.

Razer Phone 2 gaming
Razer Phone 2 gaming

Geoptimaliseerd voor games

De Razer Phone 2 is geoptimaliseerd voor de populairste mobiele games van dit moment, zoals PlayerUnknownís Battlegrounds Mobile (PUBG Mobile), Rival Crimson x Chaos, Marvel Future Fight, Guns of Boom, RuneScape en meer. De Razer Phone 2 is de enige telefoon die officieel gecertificeerd is door Netflix voor HDR (high dynamic range) video-content en Dolby Surround 5.1 audio-content. Handig is de app Razer Cortex. Deze app helpt je met het beheren van games op je telefoon en doet ook aanbevelingen voor nieuwe games die geoptimaliseerd zijn voor 120 Hz-gaming. Het zal ook de prestaties van de Razer Phone 2 optimaliseren voor verschillende games, met behulp van voorgeprogrammeerde of handmatige instellingen. De Razer Theme Store op de Razer Phone 2 biedt tot slot exclusieve thema's en achtergrondafbeeldingen van de beste games op dit moment. Gamers kunnen vandaag al genieten van thema's als Vainglory, Arena of Valor, Tekken, Guns of Boom, Gear Club†en Titan Assault†en binnenkort kunnen PUBG Mobile thema's worden gedownload.

De Razer Phone 2 zal beschikbaar zijn voor 849 euro (adviesprijs). Het toestel is vanaf nu te bestellen op Razer.com en wordt geleverd vanaf 22 oktober.

portablegear.nl