Interessant:

Refurbished electronica nog niet populair

nieuws 11 oktober 2018 om 10:45

Een groot deel van de Nederlanders heeft nog nooit een refurbished apparaat gekocht. 32 procent van de Nederlanders geeft zelfs aan dat nooit te gaan doen. Dit blijkt uit onderzoek van reBuy, een elektronicabedrijf voor refurbished apparaten.

Onwetendheid

Refurbishment verlengt de levensduur van een product. Het bespaart waardevolle grondstoffen en stimuleert duurzamer gebruik van apparaten, zoals tvs, e-readers, computers, smartphones en nog veel meer. In het onderzoek zegt 71 procent van de ondervraagden enigszins of heel positief tegen tweedehands producten aan te kijken. Toch heeft meer dan de helft nog nooit een refurbished apparaat gekocht en zegt 32 procent dat ook nooit te gaan doen.

De reden hiervoor? Torsten Schero, CEO van reBuy, heeft een vermoeden: We merken dat consumenten nog niet zoveel vertrouwen hebben in refurbished-aanbieders als in reguliere elektronicawinkels. De eerste stap om dit vertrouwen te winnen, is de Nederlandse consumenten beter voorlichten over refurbishment en de bijbehorende voordelen.

Niet alleen over de voordelen van refurbished producten bestaat onwetendheid, ook over het recyclen van je eigen oude elektronica. Zo weet 65 procent niet dat je oude apparaten kunt doorverkopen aan refurbished-aanbieders, en dat terwijl 59 procent aangeeft twee of meer elektronicaproducten thuis te hebben liggen die zij niet (meer) gebruiken.

Telefoons, laptops en MacBooks meest populair

Van de refurbished producten zijn telefoons (35 procent) en laptops of MacBooks (31 procent) het populairst. Het aanbod loopt behoorlijk uiteen, van gameconsoles tot camera's en van smartwatches tot e-readers. De producten zijn veelal aantrekkelijk geprijsd en hebben een lange garantie. De prijs is voor 87 procent van de ondervraagde Nederlanders dan ook een reden om een refurbished product aan te schaffen.

Over het onderzoek

Het onderzoek betreft een steekproef en is uitgevoerd door CG Panel in opdracht van reBuy. In totaal hebben 1.034 Nederlanders van achttien jaar en ouder verschillende vragen beantwoord over duurzaam leven en de reputatie van refurbished producten. De looptijd van het onderzoek betrof acht dagen.

portablegear.nl