Interessant:

Goedkopere Nest Thermostat E ook in Nederland

nieuws 2 oktober 2018 om 10:31

Nest komt met een nieuwe thermostaat, de Thermostat E. De Thermostat E heeft dezelfde functies als de Nest Learning Thermostat, maar een vernieuwd uiterlijk. Bovendien is dit model 30 euro goedkoper.

"In 2011 hebben we de productcategorie voor thermostaten opnieuw uitgevonden, zodat mensen eenvoudig energie konden besparen", aldus Lionel Guicherd-Callin, Global Head van Energy Product and Services bij Nest. "Zeven jaar later hebben Nest-eigenaars meer dan 25 miljard kWh aan energie bespaard: dat is ruim € 1,3 miljard euro . En nu kunnen nog meer huizen profiteren van dit prachtig ontworpen apparaat met bewezen energiebesparende functies. Maar om dat te bereiken, moesten we vereenvoudigen. Dankzij het subtielere uiterlijk van de Nest Thermostat E past hij bij elke omgeving. En omdat hij de bestaande bedrading van Europese thermostaten gebruikt, is hij eenvoudig te installeren. Hij heeft dus alles wat onze klanten kennen en waarderen in een Nest-thermostaat, maar met een hernieuwde nadruk op een eenvoudige gebruikerservaring."

Nest Thermostat E
Nest Thermostat E

De Nest Thermostat E is helemaal opnieuw ontworpen en heeft een fraai mat scherm. Nieuw is dat je de thermostaat niet meer aansluit op de muur. Op de aanwezige plek op de muur plaats je een hub, genaamd de Heat Link E. De Heat Link E is afgewerkt met een stoffen hoes en maakt draadloos verbinding met de Nest Thermostat E, die overal in huis met een stopcontact kan worden verbonden. Installatie zal volgens Nest niet meer dan één uur in beslag nemen.

Nest Thermostat E Heat Link
Nest Thermostat E Heat Link

Net als de Nest Learning Thermostat blijf de thermostaat leren van jouw leefschema. De Nest Thermostat E zet de verwarming lager als hij detecteert dat niemand thuis is. Handig is de functie True Radiant. Deze functie zet de verwarming vroeg aan om de doeltemperatuur te halen en schakelt deze weer op tijd uit, waardoor het in huis niet warmer wordt dan de temperatuur die je hebt ingesteld. Met de Nest-app kan je eenvoudig overal de temperatuur aanpassen, zelfs met hun stem via Google Assistent.

De Nest Thermostat E kost 219 euro en is leverbaar vanaf begin november.

portablegear.nl