Interessant:

Kobo Clara HD aangekondigd

nieuws 29 mei 2018 om 14:42

Kobo komt met haar kleinste e-reader ooit, de Kobo Clara HD. Deze 6-inch e-reader, met een adviesprijs van 130 euro, is de kleinste, dunste en lichtste e-reader van de Kobo-familie.

De Kobo Clara HD heeft een zeer compact formaat met afmetingen van 16x11 centimeter. Daarnaast is de ereader slechts 8,4 millimeter dik en met een gewicht van maar 166 gram de lichtste Kobo ereader. Dankzij het e-inkscherm, dat leest als echt papier, is lezen in direct zonlicht is geen enkel probleem doordat het niet reflecteert. In het donker lezen is ook mogelijk, dankzij de ingebouwde achtergrondverlichting. De ComfortLight Pro-schermverlichting, dat blootstelling aan blauw licht in de loop van de avond vermindert, vermoeit je ogen niet en heeft ook geen invloed op je slaap. Door een bedtijd in te stellen, bootst de ereader zelfs het natuurlijke verloop van de zon na van een koele tot een, speciaal voor de Clara HD ontwikkelde, warme lichttint. De lichtinstellingen zijn daarnaast ook handmatig naar persoonlijke voorkeur in te stellen.

Kobo Clara HD
Kobo Clara HD

De hoeveelheid geheugen op de Clara HD is met 8 GB riant te noemen. Dit is dubbel zoveel als voorgaande modellen. In totaal kan je ongeveer 6.000 boeken op de Clara HD kwijt. Het scherm reageert ook 0,1 seconde sneller dan de voorgaande modellen, waardoor je minder lang hoeft te wachten op een volgende of vorige pagina.

Het uiterlijk van de e-books pas je met TypeGenius aan op je eigen voorkeuren. Met TypeGenius kun je de behoefte aanpassen met exclusieve instellingen voor dikte en scherpte en de keuze uit 11 verschillende fonts en meer dan 50 lettergroottes. Daarnaast kunnen marges worden aangepast en passages gemarkeerd, notities bij woorden worden genoteerd en woorden worden opgezocht met behulp van het ingebouwde woordenboek.

Kobo Clara HD cover
Kobo Clara HD cover

De Kobo Clara HD is vanaf 5 juni verkrijgbaar voor 130 euro. Met de Kobo e-readers heb je tot slot nog toegang tot Kobo Plus, het ebook-abonnement van bol.com en Kobo. Met dit abonnement lees je 200.000 boeken voor een vast bedrag van 9,99 euro per maand. Kobo Plus is de eerste 30 dagen gratis en maandelijks opzegbaar. Kobo Plus is te gebruiken in heel Europa.

portablegear.nl