Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Scherm8,0"
Touchscreen
Opslag MB
WiFi
Foto Kobo Forma 1 Foto Kobo Forma 2 Foto Kobo Forma 3 Foto Kobo Forma 4

Inleiding

De Kobo Forma is een 8-inch e-reader met 8 GB geheugen. De Kobo Forma is Kobo's lichtste en grootste e-reader ooit en is in oktober 2018 aangekondigd. Met een gewicht van slechts 197 gram is de Forma licht genoeg om urenlang vast te houden. Pagina's kan je omslaan met de fysieke knoppen op de voorzijde van het toestel. De ComfortLight Pro-schermverlichting biedt daarbij op elk moment van de dag het beste licht. Deze verlichting vermindert geleidelijk de blootstelling aan blauw licht, zodat je voor het slapen gaan kunt lezen en daarna direct in slaap valt. Doordat de e-reader waterdicht is (60 minuten in water van maximaal 2 meter diep) kan overal met gemak gelezen worden, of het nu in bed is, op het strand of in bad. Het 8,0-inch HD Carta E Ink-scherm is dankzij speciale Mobius-technologie extra licht en duurzaam. Met verschillende tests heeft Kobo aangetoond dat de Forma bestand is tegen een val van meer dan twee meter is en daardoor nog beter bestendig is tegen volle handtassen en overbeladen rugzakken dan voorgaande ereaders.

Sleepcover en Kobo-app

Dankzij de Kobo-app kan je één of meerdere boeken lezen op meerdere apparaten. De app onthoudt waar je met lezen bent gebleven. Zo kan je op je telefoon lezen als je de e-reader niet bij hand hebt. Bij het starten van je e-reader kan je direct verder lezen waar je gebleven bent. Met de optionele SleepCover kan je zowel handheld als handsfree lezen. Draai de cover als een standaard en geniet van het lezen in de staande of liggende modus. De Kobo Forma wordt automatisch opgestart als je de hoes opent en gaat weer in de slaapstand als je hem sluit.

Prijzen en beoordelingen Kobo Forma

Van de Kobo Forma staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Kobo Forma beschikbaar.

Specificaties Kobo Forma

Algemeen
ProductKobo Forma
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

Gewicht197 gram
Afmetingen160,0 x 177,7 x 8,5 mm
Waterdicht
Scherm
Scherm8,0"
Touchscreen
Resolutie1.440 x 1.920px
Schermsoorte-ink Carta
Geheugen
Opslag8 GB
Uitbreidbaar
FormatenePub, PDF, mobi
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
VerbindingmicroUSB