Interessant:

30 dagen standby met CAT B35

nieuws 5 september 2018 om 07:06

Cat introduceert vandaag officieel de B35, een robuuste featurephone met lange batterijduur en 4G-snelheid. De Cat B35 is val-, stof- en waterproof en speciaal ontworpen voor gebruik in de zwaarste omstandigheden.

Een feauturephone is een telefoon, die softwarematig beperkt is uit te breiden. De CAT B35 biedt enkele smartphone-functies, zoals email, social media, maps, Google Search en Google Assistant. Daarentegen is de batterijduur van een featurephone veelal onovertroffen, wat ook voor de B35 geldt. De telefoon is voorzien van een batterij met 2.300mAh capaciteit, wat onder ideale omstandigheden goed is voor 12 uur bellen of 30 dagen standbytijd.

“Featurephones zijn een belangrijk onderdeel van het portfolio van CAT phones. De CAT B35 is de nieuwste aanwinst in de familie en is ontworpen voor iedereen die dagelijks een betrouwbare telefoon met lange batterijduur nodig heeft om bereikbaar te blijven. De CAT B35 is bovendien een goede oplossing voor bedrijven die hun werknemers van een betaalbare, robuuste telefoon willen voorzien.” aldus Cat in een persbericht.

Zoals alle CAT phones is de B35 bijzonder robuust en getest in extreme omstandigheden. De telefoon is IP68 gecertificeerd, tot 35 minuten waterproof op 1,2 meter onder water, doorstaat valtests tot 1,8 meter hoogte op harde ondergrond, stofvrij en bestand tegen extreme temperaturen. 

Cat B35
Cat B35

Uit een recente studie onder 25.000 CAT phones-gebruikers blijkt dat er vraag is naar de bovenstaande eigenschappen. Vier van de vijf respondenten geeft aan dat ze robuustheid een belangrijke eigenschap vinden en 98% noemt batterijduur als een doorslaggevende factor. Meer dan de helft (58%) van de respondenten geeft aan eerder een telefoon beschadigd te hebben alvorens over te stappen op Cat phones.

“De CAT B35 is een belangrijke aanwinst voor ons portfolio”, zegt Peter Stephens, CEO van Bullitt Group, de wereldwijde licentiehouder van Cat phones. “Ondanks de daling van vraag naar featurephones in 2018, is de wereldwijde markt nog steeds significant, vooral in het rugged segment. Consumenten en bedrijven willen altijd hoge reparatiekosten en gebruikersproblemen vermijden. Met het toevoegen van 4G-functionaliteit biedt de Cat B35 onlinediensten naar een nieuw publiek. Dat is een aantrekkelijke propositie voor onze klanten en partners.”

De CAT B35 is vanaf eind september verkrijgbaar voor een adviesprijs van 109 euro. CAT heeft ook Android-telefoons in haar portfolio, waaronder bijvoorbeeld de CAT S61 en CAT S41. Ook andere merken als bijvoorbeeld Crosscall bieden robuuste telefoons, waaronder de X3. Lees ook onze test van de CAT S41 versus de Crosscall ACTION-X3.

portablegear.nl