Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm5,2" (424 ppi)
Camera16,0 megapixel
Foto CAT S61 1 Foto CAT S61 2 Foto CAT S61 3 Foto CAT S61 4 Foto CAT S61 5 Foto CAT S61 6 Foto CAT S61 7 Foto CAT S61 8

Inleiding

De CAT S61 uit 2018 is ontworpen voor professionals in de bouwwereld. Deze stof- en waterdichte telefoon kan een val van 1,8 meter met gemak overleven. Maar dat is niet alles. De telefoon is uitgerust met een warmtegevoelige camera die temperaturen tussen -20 en +400 graden Celsius duidelijk zichtbaar kan maken. Ook kun je nauwkeurig afstanden tot 8 meter opmeten met behulp van de ingebouwde laser sensor. De telefoon komt verder met een Air app. Op deze app kun je meetgegevens van de Indoor Air Quality Sensor inzien, waarmee je de luchtkwaliteit in een ruimte kan meten. Bij een gevaarlijke hoeveelheid schadelijke stoffen waarschuwt de S61 je. Ook van binnen is de CAT S61 interessant. De batterij heeft 4.500 mAh en is snel oplaadbaar. De telefoon komt met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Het brein van de telefoon is een Qualcomm Octacore processor. Het 5,2 inch beeldscherm wordt beschermd door Corning Gorilla Glass 5, dus ook het display kan tegen een stootje. Aan de achterzijde van te telefoon is een 16 megapixel camera te vinden en aan de voorzijde een 8 megapixel camera. Opvallend aan het design van de smartphone is het uitstekende CAT logo aan de bovenzijde (om ruimte te maken voor alle sensoren) en de fysieke terug- en thuisknoppen.

Besturingssysteem CAT S61

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen CAT S61

De goedkoopste CAT S61 kost op dit moment (los) € 518,00. Kijk in het CAT S61 prijzenoverzicht voor alle actuele CAT S61 aanbiedingen. De CAT S61 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het CAT S61 testoverzicht de test

Specificaties CAT S61

Algemeen
ProductCAT S61
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

Gewicht250 gram
Afmetingen163,0 x 78,0 x 13,0 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 630
Kloksnelheid8 core (max 2,2 GHz)
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm5,2" (424 ppi)
Resolutie1.080 x 1.920px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera16,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C