Interessant:

Samsung Galaxy Watch aangekondigd

nieuws 17 augustus 2018 om 09:28

Samsung komt op 7 september met een nieuwe generatie smartwatch, eenvoudigweg Galaxy Watch gedoopt. De Galaxy Watch heeft een gebruiksduur van meer dan 3 dagen, waardoor elke dag of zelfs meerdere keren per dag laden niet meer nodig is.

"We willen het leven van mensen gemakkelijker maken. Al onze innovaties zijn daarop gericht," zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. "Tegelijkertijd vinden we het belangrijk dat mensen zich helemaal kunnen uiten met onze producten. De Galaxy Watch biedt op stijlgebied zoveel mogelijkheden dat de watch een reflectie wordt van een ieders unieke persoonlijkheid."

Samsung Galaxy Watch - Rose Gold
Samsung Galaxy Watch - Rose Gold

Always on display van 80 uur

De batterijduur van de Galaxy Watch is verlengd tot meer dan tot 80 uur (46 mm model). Dat betekent dat je het horloge maar eens in de paar dagen hoeft op te laden. In tegenstelling tot de eerste smartwatches heeft het horloge nu een always-on-display, waardoor je dus niet meer continu een zwart scherm op je pols draagt. De nieuwe stress management tracker stelt automatisch vast wanneer je stressniveau te hoog is en stelt passende ademhalingsoefeningen voor. Ook de slaaptool is verbeterd en houdt de verschillende fases van je slaap gedetailleerd bij, waaronder de REM-slaap. Zo kun je je slaapgewoontes aanpassen om overdag frisser te zijn.

Samsung Galaxy Watch - Zwart
Samsung Galaxy Watch - Zwart

Samsung Galaxy Watch - Zilver
Samsung Galaxy Watch - Zilver

Samsung Galaxy Watch - Rose Gold
Samsung Galaxy Watch - Rose Gold

Uitgebreide fitnessassistentie

Fitnessassistentie is, zoals bij vrijwel alle smartwatches, ook aanwezig. Aan het horloge zijn 21 nieuwe oefeningen toegevoegd, waarmee het totaal op 39 workouts komt. Handig is de calorieteller. De Galaxy Watch werkt hiervoor samen met Bixby Vision: je neemt met je smartphone een foto van je maaltijd en de voedingswaarde wordt direct geŁpload naar Samsung Health.

De Samsung Galaxy Watch met Bluetooth verschijnt op 7 september in Nederland en is beschikbaar in 2 formaten: 42 mm (in Midnight Black en Rose Gold) en 46 mm (Silver). De verkoopadviesprijzen bedragen respectievelijk 309 en 329 euro. De laastste smartwacht van Samsung dateert uit september 2017 en was de Gear Sport.

portablegear.nl