Interessant:

Motorola met nieuwe E5- en G6-serie

nieuws 23 april 2018 om 13:50

De afgelopen maanden was het erg stil bij Motorola. Met de introductie van maar liefst zes nieuwe toestellen stelt Motorola in één keer orde op zaken. De zes toestellen zijn allemaal varianten van de Moto E5 en Moto G6.

De afgelopen jaren heeft Motorola een goede indruk achtergelaten met de Moto E- en Moto G-toestellen. Met de introductie van de Moto G, vijf jaar geleden, introduceerde Motorola een serieuze telefoon in het middensegment. Uiteindelijk werd de Moto G, de best verkopende Motorola telefoon ooit. Met de introductie van de Moto E probeerde Motorola ook het hogere instapsegment te bedienen. Ook dat met succes. Ondertussen is de G-serie bij de zesde editie aangekomen met de introductie van de Moto G6 Play, Moto G6 en Moto G6 Plus. Naast de nieuwe Motorola G-toestellen introduceert Motorola ook drie nieuwe E-toestellen, de Moto E5 Plus, de Moto E5 en de Moto E5 Play.

Motorola Moto G6 Plus
Motorola Moto G6 Plus

Alle nieuwe toestellen hebben tenminste een 5,7-inch beeldscherm, waarbij de Plus toestellen logischerwijs een groter scherm hebben. Op alle toestellen is ook de nieuwe en populaire 18:9-beeldverhouding standaard. De drie goedkoopste toestellen hebben een 720p HD+ beeldscherm en de drie duurste toestellen een Full HD+ beeldscherm. De gebruikte processoren zijn van Qualcomm en zijn krachtiger naarmate de prijs hoger is. Sommige van de toestellen (in ieder geval de Moto E5 Play en Moto E5) draaien op 2 GB RAM met 16 GB opslaggeheugen, wat aan de krappe kant is. De Moto G6 en Moto G6 Plus zijn voorzien van een dubbele hoofdcamera. De overige toestellen hebben een enkele camera. Een opvallende feature is de accu van de E5 Plus. Met een capaciteit van 5.000 mAh heeft de Moto E5 Plus één van de grootste accu's in de markt.

Motorola Moto E5 Plus
Motorola Moto E5 Plus

De nieuwe Motorola smartphones zijn nog dit kwartaal verkrijgbaar. De prijzen zullen liggen tussen de 150 en 300 euro. De Moto G6 Plus komt als eerste op de markt, gevolgd door de overige toestellen.

portablegear.nl