Interessant:

Motorola G7-serie nader bekeken

achtergrond 8 februari 2019 om 16:04

Begin februari kondigde Motorola de nieuwe G-serie voor 2019 aan. Dit jaar verschijnen er maar liefst vier G7-varianten. We zetten de verschillen tussen de G7 Plus, G7, G7 Power en G7 Play voor je op een rij.

Door: Martijn van der Maas

Design

De toestellen in de nieuwe G7-serie zijn qua design nauw verwant en borduren voort op de stijl van de Motorola G6-serie. Alle toestellen hebben afgeronde hoeken en een fors scherm. De schermen zijn bij de twee duurste toestellen (G7 en G7 Plus) gemaakt van het extra stevige Gorilla Glass 3. Deze twee toestellen hebben ook een achterkant van glas. De andere twee toestellen zijn in goedkoper plastic uitgevoerd. Het viertal is in beperkte mate waterdicht, door een waterafstotende coating. Neem je toestel echter niet mee het water in, daar is de coating niet voor bedoeld. Bij alle vier de toestellen bevindt de selfiecamera zich in een notch. Bij de G7 en de G7 Plus is dat een kleine druppelvormige notch. Bij de G7 Power en de G7 Play is de notch een stuk breder. De G7 en G7 Plus hebben ook kleinere randen dan de G7 Power en de G7 Play. USB-C is op alle toestellen standaard, net als een reguliere koptelefoonaansluiting en een ingebouwde FM-radio.

Motorola G7 met notch in druppelvorm
Motorola G7 met notch in druppelvorm

Prestaties

De toestellen draaien op een Snapdragon processor. Alleen de G7 Plus draait op een Snapdragon 636. De andere toestellen hebben een 632 processor. De hoeveelheid RAM verschilt per toestel. De G7, G7 Plus en G7 Power hebben een riant 4 GB RAM-geheugen en 64 GB opslag. De Moto G7 Play moet het doen met 2 GB en 32 GB opslag. Het opslaggeheugen is middels microSD uitbreidbaar. De accu's zijn bij alle toestellen fors. De G7 Power springt er echter uit, met een 5.000 mAh accu (versus 3.000 mAh bij de overige toestellen). Met alle toestellen heb je meer dan genoeg uithoudingsvermogen voor één a twee dagen gebruik. Met uitzondering van de G7 Play laad je de toestellen snel op dankzij TurboPower charging, waarmee je in enkele minuten uren aan gebruikstijd bijlaadt. De toestellen draaien op een vrijwel standaard versie van Android 9.

Display

De displays van de toestellen verschillen zowel van afmeting, resolutie en techniek. De Moto G7 Play heeft het kleinste (5,7-inch) en het minst scherpe scherm (720 x 1.512 pixels). De andere drie toestellen hebben een 6,2-inch scherm. Hierbij is het scherm van de Moto G7 en de Moto G7 Plus identiek. Bij deze toestellen tref je een 6,2-inch LTPS LCD scherm met een resolutie van 1.080 x 2.270 pixels. De Moto G7 Power heeft ook een 6,2-inch scherm, maar met een lagere resolutie (720 x 1.520 pixels). Alle vier de schermen hebben een fijne 19:9-beeldverhouding.

Motorola G7 Play - Alle toestellen hebben een koptelefoonaansluiting
Motorola G7 Play - Alle toestellen hebben een koptelefoonaansluiting

Camera

De grootste verschillen tussen de toestellen vind je bij de camera. Bij de selfiecamera zijn de verschillen beperkt. De Moto G7 Plus heeft de beste selfiecamera, met een 12-megapixel resolutie. De andere toestellen hebben een 8-megapixel selfiecamera. Bij alle selfiecamera's kan het scherm gebruikt worden als flitser. De hoofdcamera verschilt op elk toestel. De G7 (12 megapixel f1,8) en de G7 Plus (16 megapixel f1,7) hebben allebei een dubbele hoofdcamera, waarbij de tweede camera in beide gevallen een 5-megapixel dieptecamera is. Dankzij de dubbele camera kan je leuke scherpte-diepte-effecten maken. De G7 Power (12 megapixel f2,0) en de G7 Play (13 megapixel f2,0) hebben een enkele camera. De dubbele camera's kunnen 4K-video opnemen met 30 fps, daar waar de andere twee toestellen 'slechts' 1080p met 30 fps kunnen opnemen.

Motorola G7 Plus - Dubbele camera
Motorola G7 Plus - Dubbele camera

Prijzen en verwachtingen

De Motorola G-serie scoort al sinds jaar en dag goed in het midden-segment. Tussen al het high-end geweld, met prijzen van 800 tot 1.600 euro, is het ook fijn om toestellen te zien met goede specificaties en normalere prijzen. De Motorola G7 Plus is verkrijgbaar vanaf medio februari voor een adviesprijs van 300 euro. De Motorola G7 komt medio maart voor een adviesprijs van 250 euro. De Motorola G7 Power en G7 Play komen ook medio februari en hebben een adviesprijs van 210 en 150 euro.

portablegear.nl