Interessant:

Cat S61 vanaf 5 juli in de winkels

nieuws 20 juni 2018 om 08:10

De Cat S61, de ultieme telefoon voor aannemers en ZZP-ers in de bouw, is vanaf 5 juli verkrijgbaar. Het toestel heeft een aantal unieke functies, waaronder een afstandmeter en een warmtecamera.† De S61 is vanaf vandaag te pre-orderen.

Bullitt Group, de producent van de Cat telefoons, kondigde de S61 afgelopen februari aan op het Mobile World Congress in Barcelona. Net als de andere toestellen van Cat, is de S61 een robuuste en waterdichte telefoon, die prima bestand is tegen de elementen. Leuk is dat de telefoon is uitgerust met een aantal unieke features voor in de bouw.

Meet warmte, luchtkwaliteit en afstand

De Cat S61 heeft een FLIR thermische HD-camera met een tempratuurbereik tot 400 graden Celsius en de mogelijkheid beelden te streamen. Met deze camera kan je warmtebeelden maken, om bijvoorbeeld lekken in je isolatie op te sporen. Ook beschikt de Cat S61 over een ingebouwde Sensirion luchtkwaliteitmeter. Deze sensor waarschuwt je voor hoge concentraties schadelijke stoffen (VOCís) die vaak voorkomen in bouw en industrie, zoals verf, oplosmiddel, lijm en schoonmaakmiddelen. De Cat S61 monitort luchtkwaliteit en waarschuwt je als er gevaar dreigt. De sensor meet ook luchtvochtigheid en tempratuur. Tot slot is de S61 voorzien van een laserafstandmeter. Deze lasermeter kan afstanden tot 10 meter meten en oppervlaktes berekenen.

Android Oreo

De Cat S61 draait op Android Oreo en biedt WiFi, NFC, Bluetooth en 4G. Het rekenkundige hart wordt gevormd door een Snapdragon 630 processor met 4 GB RAM en 64 GB uitbreidbaar opslaggeheugen. Het toestel is gemaakt van versterkt gegoten aluminium met Gorilla Glass 5. Het scherm meet ten slotte 5,2-inch en biedt een Full HD resolutie.

De Cat S61 kost Ä899 en is vanaf 5 juli verkrijgbaar in de kleur zilver / zwart.

portablegear.nl