Interessant:

Samsung Galaxy S9 en S9+ uitgelekt

achtergrond 20 februari 2018 om 09:54

Samsung introduceert aanstaande zondag de nieuwe Galaxy S9 en Galaxy S9+. Het Duitse WinFuture legde de hand op alle specificaties en foto's van het nieuwe toestel.

De S9 en S9+ lijken in veel opzichten op de voorgangers S8 en S8+. Het uiterlijk is vrijwel onveranderd. Alleen de achterzijde laat zien dat het om een ander toestel gaat. Zo is de vingerafdruksensor lager geplaatst en is bij de S9+ een dubbele cameramodule te zien. De toestellen zijn vanaf begin maart verkrijgbaar. Bij onze partner T-Mobile maak je kans op een Samsung Galaxy S9 bij inschrijving op de Galaxy S9-nieuwsbrief.

Camera Galaxy S9

Het zwaartepunt ligt dit jaar opnieuw op de camera van de toestellen. Bij de S9+ zien we voor het eerst een dubbele camera. Bijzonder is dat zowel de camera op de S9 en de S9+ voorzien is van een variabel diafragma van f/1,5 of f/2,4. Idee is dat de camera, afhankelijk van de lichtomstandigheden, één van beide diafragma's kiest. Zo zouden je foto's zowel bij goede als bij slechte lichtomstandigheden optimaal moeten zijn. Optische beeldstabilisatie is bij beide toestellen aanwezig, en bij de S9+ zelfs op beide camera's. Met een nieuwe slowmotion functie zijn opnames met 960fps mogelijk in FullHD-kwaliteit. De selfiecamera heeft een 8-megapixel resolutie (f/1,7) en autofocus.

Samsung Galaxy S9 blauw (bron WinFuture.de)
Samsung Galaxy S9 blauw (bron WinFuture.de)

Geluid en display Galaxy S9

Ander aandachtspunt bij de S9-reeks is de luidspreker. De stereo-luidsprekers in de toestellen zijn door audiospecialist AKG getuned. Met de meegeleverde AKG-koptelefoon biedt de S9 zelfs Surround Sound. De grootte van de displays is hetzelfde gebleven. De S9 heeft een 5,8-inch Super AMOLED scherm met een 1.440 x 2.960 resolutie. De Galaxy S9+ heeft een 6,2-inch scherm met dezelfde resolutie. Bij beide toestellen is het Infinity schermconcept met een beeldverhouding van 18,5:9 terug te vinden.

Overige specificaties Galaxy S9

De S9-serie wordt de eerste reeks van Samsung met de nieuwe Exynos 9810 Octacore processor. Deze chip biedt vier zuinige kernen van 1,9 GHz en vier high-end kernen van 2,9 GHz. De S9 heeft 4 GB intern geheugen en de S9+ doet daar met 6 GB nog een schepje bovenop. In Nederland krijgen beide toestellen 64 GB opslaggeheugen, dat uitbreidbaar is middels microSD tot 400 GB (!). Op accugebied zijn er geen grote veranderingen. Met een 3.000 mAh accu voor de S9 en een 3.500 mAh accu voor de S9+ is de accu niet revolutionair. Desondanks is de accu voldoende voor een dag gebruik. Snel- en draadloos laden is nog steeds mogelijk. De nieuwe S9-serie draait op Android 8 aangevuld met de nieuwe Samsung Experience 9.0. De behuizing is ten slotte IP68 gecertificeerd en kan 30 minuten onder water én vallen van 1,5 meter. overleven.

Samsung Galaxy S9 kleuren (bron WinFuture.de)
Samsung Galaxy S9 kleuren (bron WinFuture.de)

Verkrijgbaarheid Galaxy S9

Beide toestellen komen in de kleuren zwart (Midnight Black), paars ( Lilac Purple), blauw (Coral Blue) en grijs (Titanium Gray). In de loop van het jaar zullen waarschijnlijk nieuwe kleuren geïntroduceerd worden. De toestellen worden 25 februari in Barcelona aangekondigd en liggen vermoedelijk vanaf 8 maart in de winkel. Prijzen zijn nog niet bekend, maar de kans is groot dat de S9 en S9+ duurder worden dan hun voorgangers die respectievelijk 799 en 899 euro kostten bij de introductie.

WinFuture