Interessant:

Fitbit met eigen smartwatch Ionic

nieuws 29 augustus 2017 om 15:08

Fitbit heeft haar eerste smartwatch ge´ntroduceerd, de Fitbit Ionic. De smartwatch oogt verre van fraai, maar is nog wel naar wens te personaliseren met verschillende bandjes en andere kleuren van de body. De Ionic heeft zowel een GPS- als een hartslagsensor.

Fitbit richt zich met de Ionic vooral op sporters. De Ionic helpt je met het behalen van je doelen door je prestaties bij te houden en door je te motiveren het beste in jezelf naar boven te halen. Volgens Fitbit heeft de Ionic de beste GPS-ontvangst van alle smartwatches in de markt. De GPS-ontvanger is snel gebruiksklaar en is nauwkeurig onder het sporten. Dankzij de GPS-ontvanger kan je je snelheid en afgelegde afstand tijdens het sporten zien. Daarnaast worden de afgelegde route en de overwonnen hoogtemeters bijgehouden.

Fitbit Ionic
Fitbit Ionic

De Ionic houdt ook je hartslag bij. Je hartslag kan je gebruiken tijdens het trainen, maar ook 24/7 bijhouden. Aan opslaggeheugen is met 2,5 GB geen gebrek. Hier kan je 300 songs opslaan en via bluetooth onderweg afluisteren. Uiteraard kan de smartwatch je ook attenderen op inkomende berichten, telefoontjes en Facebook-updates.

Fitbit claimt een batterijduur van meer dan 4 dagen op slechts een enkele oplaadbeurt. Als je GPS gebruikt of muziek luistert dan is de gebruiksduur nog steeds een riante 10 uur. Keerzijde van de lange gebruiksduur is dat het scherm niet altijd aan staat. De functionaliteit van de Ionic is uit te breiden met extra apps, waaronder apps van Strava, AccuWeather en Nest.

Fitbit Ionic
Fitbit Ionic

De Ionic is vanaf oktober 2017 leverbaar voor een prijs van 299 dollar, wat resulteert in een prijs van vermoedelijk 299 euro. Andere polsbandjes zijn te koop vanaf 30 euro per stuk. Fitbit was al actief op de wearables-markt met een breed scala aan fitness-armbandjes.

portablegear.nl