Interessant:

Onbeperkt bellen en data in EU bij Robin Mobile

nieuws 16 januari 2017 om 14:39

Robin Mobile is de eerste provider in Nederland, die de roamingkosten afschaft. Per 1 februari zal het mogelijk zijn om niet alleen in Nederland gebruik te maken van onbeperkt mb’s, sms’jes en belminuten, maar ook binnen de hele EU. De maandabonnementen starten vanaf 19,95 euro per maand.

Per 15 juni 2017 komen de roamingtarieven binnen de EU definitief te vervallen. Robin Mobile anticipeert hierop en voert de nieuwe regels al per 1 februari door voor haar eigen abonnementen, voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Hierdoor voldoet Robin Mobile als eerste provider volledig aan de nieuwe regulering van EU-roaming per halverwege juni 2017.

Robin Mobile werkt uitsluitend met maandabonnementen en niet met 1- of 2-jarige abonnementen. Daarnaast hanteert Robin Mobile geen geldigheidsduur voor de onbeperkte mb’s, sms’jes en belminuten binnen de EU – in tegenstelling tot andere providers met een limiet van maximaal 60 dagen per jaar voor gebruik van de mobiele telefoon binnen de EU.

Ook thuisblijvers krijgen voordeel. Zij krijgen per 20 februari 2017 automatisch bovenop hun maandabonnement elke maand een gratis tegoed met 100 belminuten of sms’jes om vanuit Nederland naar 45 buitenlandse bestemmingen te bellen of sms’en.

“Aan de onbeperkte mb’s, sms’jes en belminuten voor gebruik binnen de EU is bij ons geen limiet verbonden - klanten komen zo bij terugkomst van hun reis niet voor verrassingen te staan,” zegt Wilfred Rottier, oprichter van Robin Mobile. “Robin Mobile heeft als ‘protestprovider’ in 2013 de markt opengebroken door als eerste mobiele provider onbeperkt mb’s, sms’jes en belminuten aan te bieden voor een vast bedrag per maand – en die traditie zetten we uiteraard graag voort.”

Onbeperkt mb’s, sms’jes en minuten binnen Nederland en nu ook de gehele EU geldt bij Robin Mobile echter voor alle abonnementen. Het goedkoopste abonnement van Robin Mobile kost 19,95 euro per maand. Bij dit abonnement heb je een datasnelheid van 1 Mbps. Wil je sneller internet, dan betaal je ook meer. Elke stap (2 Mbps, 15 Mbps en 25 Mbps) kost 10 euro per maand extra. Vorige week kondigde T-Mobile al nieuwe bundels aan die in heel de EU zijn te gebruiken.

portablegear.nl