Interessant:

Samsung Galaxy S8 geruchten op een rij

achtergrond 27 maart 2017 om 09:53

De Samsung Galaxy S8 wordt in woensdag 29 maart 2017 geintroduceerd. Bijna elke dag duikt er wel nieuws met een gerucht, roddel of vermoeden. We hebben het nieuws van de afgelopen maanden geďnventariseerd en hebben de meest aannemelijke zaken voor je opgesomd.

Samsung Galaxy S8 en S8+

Vorig jaar bestond de Galaxy S7 serie uit een reguliere en een edge-variant. De S8 komt waarschijnlijk ook in twee uitvoeringen, die allebeid een edge-scherm hebben. Naar verwachting komt Samsung met de Galaxy S8 en de Galaxy S8+. De laatste zal een groter scherm hebben dan de standaard S8.

Samsung Galaxy S8 introductie

De laatste vier jaar introduceerde Samsung de Galaxy S-serie in april of in maart. Dit jaar vindt de introductie plaats op 29 maart. Mogelijk vindt de introductie van de S8 iets later plaats dit jaar vanwege de problemen met de Note 7. Volgens The Wall Street Journal heeft de ontwikkeling van de S8 twee weken stil gelegen in verband met onderzoek naar de problemen van de Note 7. Vermoedelijk zal de S8 al voor de zomer 2017 verkrijgbaar zijn.

Samsung Galaxy S8 design

Het design van de Galaxy S8 is tot op heden nog onduidelijk. Een radicale koerswijziging ligt niet voor de hand. Wel zijn er veel geruchten, die erop duiden dat Samsung de homeknop laat vervallen en integreert in het scherm. Hierdoor kan de grootte van het scherm ten opzichte van de totale oppervlakte groter worden. Als Samsung deze designlijn kiest zal de vingerafdrukscanner naar de achterkant van de telefoon verdwijnen. Op 25 maart lekten via Slashgear een aantal foto's van de Galaxy S8+ uit. 

Samsung Galaxy S8+
Samsung Galaxy S8+

Samsung Galaxy S8 scherm

De afgelopen jaren was er een duidelijke tendens naar 5,1-schermen waarneembaar bij de Galaxy S-serie. 5,1-inch is ook een zeer gangbare grootte voor een high-end telefoonscherm. De geruchten over het scherm lopen uiteen van 5,1-inch tot 6,2-inch. Wij schatten in dat de S8 een 5,1-inch scherm krijgt en de S8+ een 5,7-inch scherm.

Waarschijnlijk zal de Galaxy S8 ook een 4K (3.840 x 2.160) scherm krijgen in plaats van het huidige QHD (1.440 x 2.560 pixels) scherm. De huidige generatie processors kan al gemakkelijk 4K-video aan. Met name voor Virtual Reality is een haarscherp scherm van belang, omdat het scherm wordt gebruikt voor twee ogen. Je schermresolutie wordt bij VR derhalve gehalveerd. Bovendien zit het scherm heel dicht op je oog, waardoor je onscherpte direct waarneemt.

Samsung Galaxy S8 camera

De camera op de Galaxy S7 werd geroemd om de snelheid en kwaliteit van de foto's. Over de camera wordt veel gespeculeerd, maar het blijft bij roddels en vermoedens. Omdat de camera van de S7 al heel goed is, zijn verbeteringen ook niet noodzakelijk. Mogelijk kiest Samsung wel voor een dubbele camera net als bijvoorbeeld op de LG G5, Huawei P9 en iPhone 7 Plus.

Samsung Galaxy S8 waterdicht

De Galaxy S7 had een IP68-certificering. Kijkend naar de waterdichtheid van de toestellen valt er geen trend te ontdekken. De Galaxy S5 was waterdicht, maar Samsung liet deze waterdichtheid weer achterwege op de Galaxy S6. Op dit moment is nog niet zeker of de S8 waterdicht wordt, maar bij de Galaxy S7 waren de meningen onverdeeld enthousiast. De kans is groot de Galaxy S8 dus ook op zijn minst IP68 gecertificeerd wordt.

Overige geruchten en aannames

Een aantal zaken liggen zo voor de hand dat deze gewoon aangenomen kunnen worden. Zo zal de Samsung Galaxy S8 zal zeker een USB-C aansluiting hebben. Of Samsung de koptelefoonaansluiting laat vervallen is nog wel de vraag. Apple en Motorola hebben het afgelopen jaar de standaard koptelefoonaansluiting laten vervallen. Veel gebruikers vinden dat toch storend. Uit opgedoken vermeende behuizingen voor de Galaxy S8 is nog wel een koptelefoonaansluiting te zien. Hoewel er nog steeds toestellen worden geintroduceerd, die draaien op Android 6, zal een high-end toestel als de Galaxy S8 zeker op Android 7 draaien. Tot slot zal de processor van de S8 sneller en zuiniger is dan zijn voorganger. Reken op beide fronten op een vooruitgang van 30%.

Prijs en verkrijgbaarheid Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ worden waarschijnlijk 100 euro duurder dan de Galaxy S7 en Galaxy S7 edge. De introductie-adviesprijzen van de Galaxy S8 en S8+ komen daarmee op respectievelijk 799 en 899 euro. Beide toestellen worden op 29 maart geďntroduceerd en zullen waarschijnlijk voor de zomer al verkrijgbaar zijn. Zoals elk jaar zullen beide nieuwe Samsung Galaxy toestellen bij onze partner KPN als pre-order te bestellen zijn.

portablegear.nl