Interessant:

Android Play Store komt naar Chromebooks

nieuws 20 mei 2016 om 13:58

Google heeft aangekondigd dat aan het eind van het jaar de Android Play Store ook beschikbaar komt voor Chromebooks. Dat betekent dat Chromebook-gebruikers toegang krijgen tot 1,5 miljoen gratis en betaalde apps.

Tijdens Google I/O 2016 heeft Google bekend gemaakt Android Play beschikbaar te maken voor Chromebooks. Tevens kondigde de zoekgigant Android N aan. In een interview met Ars Technica geeft Google aan dat ontwikkelaars geen extra moeite hoeven te doen om hun apps beschikbaar te maken voor Chromebooks. Hierdoor komen alle apps uit de Play Store beschikbaar voor Chromebook-gebruikers.

Toshiba Chromebook
Toshiba Chromebook

Google rolt de nieuwe functionaliteit uit vanaf juni 2016. In eerste instantie krijgen alleen ontwikkelaars toegang tot de nieuwe technologie. In september of oktober 2016 krijgen vervolgens alle Chromebook gebruikers toegang tot de Google Play Store op hun ChromeBook. Scholen en bedrijven, die niet zitten te wachten op extra apps op de Chromebooks van hun leerlingen of werknemers, kunnen de toegang tot de Play Store uitschakelen.

Omdat de meeste apps ontworpen zijn voor telefoons zullen maar weinig apps beeldvullend zijn. Deze apps zullen in een kleiner venster draaien op het scherm. Apps die geoptimaliseerd zijn voor tablets zullen wel beeldvullend worden weergegeven. De apps zullen te bedienen zijn met het touchscreen (indien beschikbaar) en met muis en toetsenbord. Ook notificaties zijn te ontvangen op Chromebooks.

Ars Technica