Interessant:

Motorola Moto G officieel geintroduceerd

nieuws 15 november 2013 om 10:04

Google en Motorola hebben deze week, zoals verwacht, officieel de Moto G aangekondigd. Deze mid-range Android-smartphone met 4,5-inch display is vanaf 179 dollar in de Verenigde Staten te koop en komt ook naar Europa.

Met de Motorola Moto G wil Motorola "een complete smartphone met een aantrekkelijke prijs" voor iedereen aanbieden. Het toestel is met een 4,5-inch HD-scherm (van het krasbestendige Gorilla Glass 3) het kleinere broertje van de eerder verschenen 4,7-inch Moto X. De Moto G draait op Android 4.3 Jelly Bean (een Android 4.4 KitKat-upgrade volgt in januari 2014), zonder een extra user interface zodat je meteen toegang hebt tot alle bekende Google-services als Gmail, YouTube, Google Map, Chrome en Hangouts. Het toestel heeft een zogenaamde waterbestendige nano-coating, waardoor het spatwaterbestendig is.

De Moto G is verder voorzien van 1,2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 400-processor met 1GB RAM en 8GB of 16GB geheugen (niet uitbreidbaar), een 5-megapixel camera (met LED-flitser en een 720p HD-videorecorder), een 1,3-megapixel frontcamera en FM-radio. De backcover van de telefoon is verwisselbaar en Motorola biedt 19 verschillende backcovers en flipscovers in onder meer zwart, wit, donker- en lichtblauw, paars, geel en rood.

De†Moto G†is vanaf deze week in BraziliŽ en "verschillende delen van Europa" (Nederland en BelgiŽ zitten hier waarschijnlijk niet bij) te koop. De komende weken wordt het toestel aangeboden in Latijns-Amerika, andere Europese landen, Canada en "delen van AziŽ". Motorola belooft dat het toestel begin januari 2014 te koop is in de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en "in meer Aziatische landen". In 2014 moet de Moto G in meer 30 landen te koop zijn.

De†Motorola Moto G†is in de Verenigde Staten simlockvrij te koop voor 179 dollar (8GB) of 199 dollar (16GB). In Europa kost het toestel respectievelijk 169 euro en 199 euro. In†BraziliŽ en Europa komt er ook een dual-sim variant van de Moto G op de markt.

Motorola Moto G
Motorola Moto G

Official Motorola Blog