Interessant:

Huawei strikt Messi, toont teaser P9 met dual-camera

nieuws 18 maart 2016 om 10:07

Huawei heeft topvoetballer Lionel Messi van FC Barcelona gestrikt als haar nieuwe Global Brand Ambassador. Tevens toonde het Chinese bedrijf een teaser voor de nieuwe Huawei P9 met dual-camera.

"Lionel Messi zal ons merk helpen om mensen aan te moedigen te focussen, volhardend te zijn en grote prestaties te leveren; om het hoogste te bereiken. In het bijzonder in Europa, Aziė en Latijns Amerika, waar Huawei sterk op inzet. We hechten beiden veel waarde aan het pad dat we hebben afgelegd en bij elke nieuwe uitdaging zoeken we opnieuw de weg die naar succes leidt", zegt Kevin Ho, President, Handset Business van de Huawei Consumer Business Group.

Naar verluidt krijgt Messi een jaarlijks bedrag tussen de vijf en zes miljoen euro voor een contract van twee jaar met Huawei. Met de deal troeft Huawei concurrent Samsung, waarvoor Messi eerder het uithangbord was, af.

Huawei P9 dual-camera teaser
Huawei P9 dual-camera teaser

Huawei toonde verder een nieuwe teaser voor de Huawei P9, die waarschijnlijk volgende maand officieel wordt aangekondigd. Op de teaser zijn twee camerasensoren te zien, wat erop wijst dat de de opvolger van de Huawei P8 zo goed als zeker beschikt over een dual-camera (waarover onder andere ook de LG G5 beschikt). Een dual-camera wordt onder meer gebruikt voor het achteraf scherp stellen van foto's. Volgens de geruchten beschikt de Huawei P9 verder over een 5,2-inch (Quad HD of Full HD) AMOLED-display, een 64-bit octa-core Kirin 950-chipset en Android 6.0 Marshmallow. Naast de P9 worden ook de P9 Max en de Huawei P9 Lite verwacht.

portablegear.nl