Interessant:

Nintendo's eerste smartphone-game (Miitomo) uitgesteld

nieuws 30 oktober 2015 om 10:57

Nintendo heeft haar eerste smartphone-game aangekondigd onder de titel 'Miitomo'. Bij de aankondiging werd echter meteen meegedeeld dat de officiele release van het spel nog tot maart 2016 op zich laten wachten.

Miitomo is eigenlijk niet eens echt een game te noemen. Het is een app waarin spelers hun eigen avatars (net zoals de Mii's op de Wii en 3DS) kunnen creeren en met elkaar kunnen chatten. Nintendo noemt Miitomo een 'free-to-start communicatie-applicatie'. De freemium app zal waarschijnlijk in-app aankopen bevatten. Al met al heeft de toepassing meer weg van een sociale netwerk- of chatapplicatie dan van een traditionele Nintendo-game. 

Miitomo: Nintendo's smartphone commmunicatie-app
Miitomo: Nintendo

Miitomo is echter in de eerste plaats ontworpen als een introductie voor Nintendo's andere nieuwe smartphone-games. De Japanse gamefabrikant zegt dat er binnen nu en eind maart 2017 vijf Nintendo-apps/games voor de smartphone gepland staan. Nintendo kondigde afgelopen maart voor het eerst aan games voor de smartphones en tablets te gaan ontwikkelen. Nintendo werkt hiertoe samen met de de Japanse mobiele gameontwikkelaar DeNA.

Verder werkt Nintendo momenteel onder de codenaam 'Nintendo NX' aan een nieuw spelsysteem, dat volgens de geruchten een hybride systeem wordt, bestaande uit een console, handheld en mobiele mogelijkheden.

BBC