Interessant:

Sony Xperia Z-serie wordt uitgefaseerd

nieuws 29 februari 2016 om 11:22

Sony gaat de Xperia Z-serie uitfaseren. Het Japanse bedrijf wil zich volledig gaan richten op de nieuwe Xperia X-serie, die vorige week op het Mobile World Congress 2016 is gepresenteerd.

Sony zegt dat de Xperia Z "haar hoogtepunt" heeft bereikt en dat de nieuwe Xperia X-serie "een nieuw hoofdstuk en evolutie in de productstrategie van Sony vertegenwoordigt". Bij de Xperia Z-serie lag volgens Sony de nadruk op "de toepassing van Sony's beste geavanceerde technologieen op smartphones". Bij de Xperia X zegt Sony zich te richten op het bieden van "een slimme, aangepaste Sony-gebruikservaring wat betreft camera, batterijprestatie en hardware/software-design".

Sony Xperia Z5 Compact
Sony Xperia Z5 Compact

De laatste modellen in de Xperia Z-serie (de Xperia Z5, Xperia Z5 Compact en Xperia Z5 Premium) werden in september 2015 op de IFA in Berlijn gepresenteerd. De Xperia Z5 Compact was de officiele James Bond-smartphone voor laatste de James Bond-film, Spectre. De geruchten over een mogelijk Xperia Z6 kunnen nu de prullenbak in.

Sony kondigde vorige week op het Mobile World Congress 2016 in Barcelona de nieuwe Xperia X-serie aan. Deze bestaat uit de Xperia XAXperia X en Xperia X Performance. Bijzonder aan de laatste twee modellen is vooral de voorspellende hybride autofocus van Sony, waarmee je iets of iemand automatisch kan volgen. Het onderwerp blijft vervolgens in focus, ook als het beweegt, zodat de meest onvoorspelbare scènes scherp worden vastgelegd.

Xperia Blog