Interessant:

Sony presenteert nieuwe Xperia X-serie

nieuws 22 februari 2016 om 11:31

Sony introduceert de nieuwe Xperia X-serie, bestaande uit de Xperia X, Xperia X Performance en Xperia XA. De X en X Performance bieden een camera met voorspellende autofocus.

De Predictive Hybrid Autofocus in de Xperia X en Xperia X Performance, die in samenwerking met Sony Alpha is ontwikkeld, voorspelt de beweging van wat jij wilt fotograferen, waardoor iedere actie scherp haarscherp wordt vastgelegd. Om deze geavanceerde functies te ondersteunen is een beter uithoudingsvermogen nodig, daarom is de Xperia X-serie voorzien van Sony smart-accubeheer en de nieuwde Qnovo Adaptive Charging technologie voor tot twee dagen batterijduur.

Daarnaast wordt ieder Xperia X-model ondersteund door een krachtige processor, die aansluit bij de dagelijkse behoeftes. De Xperia X draait op de Qualcomm Snapdragon 650-processor, de Xperia X Performance op de Qualcomm Snapdragon 820-processor en de Xperia XA op de MediaTek Helio P10-processor. Alle toestellen komen met Android 6.0 Marshmallow.

De Xperia X-serie heeft een uniform 5-inch design dat prettig in de hand ligt. De Sony-ontwerpers hebben premium materialen, texturen en rondingen gecombineerd met een gekromd glazen display in een afgerond frame uit één stuk. De Xperia X en X Performance zijn ook voorzien van een vingerafdrukscanner, welke op de Xperia XA ontbreekt.

Sony Xperia X-serie
Sony Xperia X-serie

"Sony Mobile ontwikkelt steeds verder gepersonaliseerde smartproducten en diensten die de mogelijkheid bieden om meer te doen en creatiever te leven. Onze producten en diensten verbinden mensen met elkaar en zullen een essentieel onderdeel worden van hun levens", aldus Hiroki Totoki, President en CEO van Sony Mobile Communications. "Met onze passie voor technologie, zullen wij nieuwe features blijven toevoegen om onze smartphones te laten evolueren. Tegelijkertijd willen we de manier waarop je informatie krijgt en jouw interactie met vrienden en familie veranderen op een natuurlijke en zinvolle manier."

De Xperia X, Xperia X Performance en Xperia XA komen in begin van de zomer 2016 naar Nederland in vier kleuren: Lime Goud, Rose Goud, Wit en Zwart. Informatie over de prijzen moet nog volgen.

portablegear.nl