Interessant:

Nieuwe LG G5 is modulair

nieuws 21 februari 2016 om 14:45

LG Electronics heeft op het MWC 2016 de LG G5 getoond. Het nieuwste topmodel van LG heeft een volledig nieuw design, met een metalen behuizing én verwisselbare accu. Innovatief is het modulaire karakter van de G5, waardoor het toestel te transformeren is in een volwaardige digitale camera of hi-fi speler.

De opvolger van de populaire LG G4 heeft een 5,3 inch Quad HD IPS Quantum scherm met 3D Arc Glass. Hierdoor krijgt het scherm een lichte curve aan de bovenkant. Daarnaast is de LG G5 uitgerust met een always-on screen, dat constant de tijd en datum toont zonder het toestel te hoeven ontgrendelen. De LG G5 is aan de achterkant standaard voorzien van twee camera's, waaronder één met een 135-graden groothoeklens. De G5 is verder uitgerust met een krachtige en energiezuinige Qualcomm Snapdragon 820 processor, die ook nog een zorgt voor sneller opladen. De Low Power Location Estimation-technologie zorgt er tot slot voor dat de batterij van de LG G5 zuiniger werkt. Het energieverbruik door location-based apps wordt teruggebracht waardoor de efficiëntie van de batterij met 41,9 procent wordt verbeterd.

LG G5
LG G5

De LG G5 is de eerste modulaire smartphone die LG op de markt brengt, waardoor je met een optionele module de functionaliteit van het toestel kan uitbreiden. Tegelijk met de LG G5 zijn er meteen een aantal tweetal modules aangekondigd. Allereerst kan je de G5 uitbreiden met de LG CAM Plus, een module uitgerust met een cameragrip voor meer houvast en een additionele batterij van 1.200 mAh. Daarnaast is de G5 te transformeren in een high-end audio-device met de Hi-Fi Plus met B&O PLAY, een draagbare geluidsspeler, ontwikkeld in samenwerking met Bang & Olufsen, waarmee je audio afspeelt in de hoogste kwaliteit (32bit/384kHz).

Juno Cho, president en CEO van LG Electronics Mobile Communications Company: “Experts binnen LG vroegen zich af of het nog mogelijk was om vernieuwend te zijn in de wereld van smartphones. Zij hebben zichzelf uitgedaagd om een product te ontwikkelen dat een geheel nieuwe ervaring biedt. Het resultaat is de LG G5 inclusief alle innovatieve features met de LG Friends. Ik ben ervan overtuigd dat gebruikers van de LG G5 deze vraag ook volmondig met ‘JA’ zullen beantwoorden.”

portablegear.nl