Interessant:

Alcatel met IDOL 4-reeks

nieuws 21 februari 2016 om 15:20

Op het MWC 2016 in Barcelona heeft ALCATEL een nieuwe IDOL-reeks geïntroduceerd. De IDOL 4, IDOL 4+ en IDOL 4S volgen de succesvolle IDOL 3 smartphones op.

“De IDOL 4-serie is een nieuwe mijlpaal in ALCATEL-innovatie”, zegt Dan Dery, Chief Marketing Officer van ALCATEL. “De Boom Key ‘boomificeert’ alles: van geluid tot en met camera en games. We zijn er zeer enthousiast over en ik kan niet wachten om mijn vrienden deze nog betere multimediaervaring te laten zien. De IDOL 4 heeft een scherm dat er vanuit elke hoek fantastisch uitziet, een krachtig alles-in-een audiosysteem en een professionele camera.”

 

Alcatel IDOL 4
Alcatel IDOL 4

Een leuke gimmick is dat de verpakking van de IDOL 4+ en IDOL 4S dubbelt als Virtual Reality-bril. Deze degelijke en comfortabele plastic bril transformeert je smartphone in een eenvoudig virtual reality systeem. Virtual Reality-content, zoals video’s en games, is op het apparaat te downloaden vanaf de Onetouch VR Hub: een ingebouwde app voor eenvoudige toegang tot opgeslagen Virtual Reality-content en apps zoals Littlstar.

"Virtual Reality zit in 2016 in het hart van de innovatie voor smartphones. En deze innovatie begint pas net. Gezondheid, reizen, gaming, educatie: de mogelijkheden zijn onbeperkt. Er ligt voor ALCATEL een kans om deze spannende markt te betreden tijdens dit baanbrekende jaar. Het toont onze betrokkenheid om innovatie zeer snel te democratiseren", zegt Alain Pakiry, General Manager Europe bij ALCATEL.

Alcatel IDOL 4 - Virtual Reality verpakking
Alcatel IDOL 4 - Virtual Reality verpakking

Nieuw is ook de zogenaamde Boom Key, een speciale knop waar handige functies aan gekoppeld zijn. Zo maak je met één druk op de Boom Key direct foto's vanuit de standby-modus. En in de muziekmodus krijg je bijvoorbeeld een verbeterde bas, volume en helderheid van het geluid, waarmee de knop zijn naam eer aan doet.

Alcatel IDOL 4 - Boom key
Alcatel IDOL 4 - Boom key

De IDOL 4 draait op een Snapdragon 617-processor en de IDOL 4S op een Snapdragon 652-procesor. De IDOL 4S levert je met deze processor 3D games in consolekwaliteit. Beide smartphones zijn voorzien van een scherm dat supergoed leesbaar blijft in helder zonlicht en vanuit elke kijkhoek. De grotere 5,5-inch IDOL 4S biedt een 2K AMOLED-scherm dat zeer goed reageert op aanrakingen en weinig energie verbruikt.

De IDOL 4 wordt in Nederland rond de zomer van 2016 verwacht in de kleuren Gold, Dark Grey, Rose Gold en Metal Silver. De prijs voor de IDOL 4S 5.5 zal vanaf € 449,99 zijn, voor de IDOL 4+ vanaf € 299,99 en voor de IDOL 4 vanaf € 279,99.

portablegear.nl