Interessant:

VAIO Phone Biz (met Windows 10) aangekondigd in Japan

nieuws 5 februari 2016 om 09:59

VAIO, voormalig onderdeel van Sony, heeft in Japan de VAIO Phone Biz aangekondigd. Deze smartphone is voorzien van een 5,5-inch Full HD-display en het Windows 10 Mobile-besturingssysteem.

De VAIO Phone Biz is verder uitgerust met een 1,5GHz octa-core Qualcomm Snapdragon 617-processor met 3GB RAM en 16GB geheugen. De geintegreerde LTE-A-Modem biedt downloadsnelheden tot 225 Mbits. Naast 4G/LTE ondersteunt het toestel Bluetooth 4.0 en Gigabit-WLAN, NFC-support ontbreekt. Aan de voorzijde van de VAIO Phone Biz vind je een 5-megapixel camera, aan de achterzijde een 13-megapixel camera.

De VAIO Phone Biz heeft een aluminium behuizing: het is de eerste Windows 10-smartphone die volledig uit metaal is vervaardigd. Het toestel weegt 167 gram en biedt een ingebouwde batterij van 2.800 mAh. Dankzij de Continuum-modus in Windows 10 Mobile kan je deze smartphone draadloos aan een extern display koppelen en je werk meteen in desktop-modus voortzetten.

VAIO Phone Biz
VAIO Phone Biz

De VAIO Phone Biz verschijnt aankomende april in Japan voor een nog onbekend prijs. Een release in Europa staat niet in de planning. Sony verkocht in 2015 haar PC-tak, waar onder meer VAIO onder viel, aan de Japanse durfinvesteerder Japan Industrial Partners. Begin 2015 kwam de eerste VAIO Phone (met Android Lollipop) op de Japanse markt.

WinFuture.de