Interessant:

VAIO Phone (zonder Sony) ziet levenslicht

nieuws 13 maart 2015 om 12:11

VAIO, dat zich vorig jaar heeft afgescheiden van moederbedrijf Sony, heeft in Japan haar eerste smartphone op de markt gebracht. Deze VAIO Phone wordt gepositioneerd als een budgetvriendelijk instapmodel.

Sony verkocht vorig jaar haar PC-tak, waar onder meer VAIO onder viel, aan de Japanse durfinvesteerder Japan Industrial Partners. Sony wilde zich daarmee volledig gaan focussen op de Xperia-smartphone en -tablets, iets dat voorlopig overigens nog niet zeer succesvol verloopt, ondanks de veelal goed ontvangen producten.

De VAIO Phone (ook wel VAIO VA-10J), die dus niets meer met Sony te maken heeft, is een mid-range toestel met exact dezelfde specificaties als de eerder uitgebrachte Panasonic Eluga U2. Het is dan ook zeer goed mogelijk dat VAIO het toestel niet zelf heeft gebouwd, maar dat het enkel een Eluga U2 in een VAIO-uitvoering is. Net als de Eluga U2 komt de VAIO Phone met een 5-inch IPS HD-display, een 64-bit Qualcomm Snapdragon 410-processor met 2GB RAM, een 13-megapixel camera aan de achterzijde en een 5-megapixel frontcamera, 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), Android 5.0 Lollipop, een 2.500 mAh batterij en 4G/LTE-support.

De VAIO Phone is met een prijs van ongeveer 422 dollar (ongeveer 400 euro) wel een stuk duurder dan de Panasonic Eluga U2 van 254 dollar (ongeveer 240 euro).

VAIO Phone
VAIO Phone

Liliputing