Interessant:

Apple met nieuwe muziekapps voor iOS

nieuws 22 januari 2016 om 14:37

Apple heeft een nieuwe aanvulling en update voor zijn serie iOS-muziekapps bekendgemaakt. Met de nieuwe Muziekmemo's-app kunnen muzikanten eenvoudig op hun iPhone al hun invallen vastleggen en uitwerken.

Overal ter wereld gebruiken muzikanten en songwriters de Dictafoon-app op hun iPhone om even snel een idee op te nemen, en allerlei hits zijn ooit als Dictafoon-opname begonnen. De nieuwe Muziekmemo's-app is geïnspireerd op Dictafoon en voegt daar functies aan toe die speciaal voor songwriters en muzikanten zijn ontworpen. Met Muziekmemo's kun je via de ingebouwde microfoon in iPhone ieder muziekinstrument opnemen in een hoogwaardige, ongecomprimeerde structuur. Vervolgens kun je tags, een naam en een beoordeling toevoegen en zo je eigen ideeënbibliotheek opbouwen.

De app analyseert het tempo en de akkoorden van opnamen van een akoestische gitaar of piano en voegt daar direct een drum- en baspartij aan toe. Het resultaat  is een virtuele band die je zo kunt instellen dat hij perfect bij jouw nummer past. Muziekmemo's kan ook een eenvoudige notatie van de gespeelde akkoorden vastleggen. Met iCloud zijn je Muziekmemo's direct beschikbaar op al je Apple devices, zodat je ze verder kunt bewerken in GarageBand of Logic Pro X. 

Muziekmemo's-app voor iOS
Muziekmemo

Daarnaast komt Apple met een update voor GarageBand, de muzieksoftware voor iOS. Nieuw in GarageBand 2.1 is Live Loops. Live Loops is geïnspireerd op dj-controllers en drumcomputers en is eenvoudig in gebruik: om loops met instrumenten en samples toe te voegen, tik je gewoon op de cellen en kolommen in het overzichtelijke raster. De loops kunnen live worden afgespeeld, gearrangeerd en geremixt, en GarageBand zorgt er automatisch voor dat de beats perfect in de maat blijven. Om je op weg te helpen bevat Live Loops een bibliotheek met door Apple ontworpen loopsjablonen voor verschillende genres, waaronder elektronische dancemuziek (EDM), hiphop, dubstep en rock. Maar je kunt ook je eigen loops samenstellen. 

GarageBand 2.1 voor iOS is ook voorzien van de nieuwe Drummer-functie, inclusief negen virtuele EDM- en akoestische sessiedrummers met elk hun eigen geluid en een uitgebreide selectie basversterkers. Met de vernieuwde automatiseringsfuncties, opnameregeling en vereenvoudigde EQ kunnen ervaren GarageBand-gebruikers nummers opnemen die dynamischer en gepolijster klinken. Op iPhone 6S en iPhone 6S Plus biedt de app nu ondersteuning voor 3D Touch, zodat je je creativiteit beter kunt uitdrukken.

Muziekmemo's is gratis beschikbaar in de App Store en is compatibel met de iPhone 4S en nieuwer en de iPad 2 en nieuwer. GarageBand 2.1 voor iOS wordt gratis meegeleverd met nieuwe iOS-devices met minimaal 32GB opslagcapaciteit, is verkrijgbaar als gratis upgrade voor bestaande gebruikers met een compatibel device met iOS 9 of hoger en is daarnaast verkrijgbaar via de App Store voor € 4,99.

Apple