Interessant:

Gerucht iPhone 5e is een nieuw 4-inch iPhone-model

nieuws 13 januari 2016 om 10:33

Volgens de laatste geruchten introduceert Apple in maart de iPhone 5e, een nieuw compact 4-inch iPhone-model met een metalen behuizing en een Apple A8-processor.

Naast een metalen behuizing en een Apple A8-processor zou de iPhone 5e voorzien zijn van 1GB RAM, een 8-megapixel camera, NFC, Apple-support en VoLTE (Voice over LTE). Het toestel komt naar verluidt in een editie met 16GB of 64GB geheugen. Het kleine 4-inch scherm en de Apple A8-processor (de nieuwste iPhone-modellen hebben een A9-chipset) wijzen erop dat de iPhone 5e een instapmodel iPhone wordt, mogelijk alleen bedoeld voor opkomende markten als China. Volgens de geruchten is prijs echter nog altijd 500 dollar (ruim 460 euro).

iPhone 5C
iPhone 5C

De 'e' in iPhone 5e zou staan voor 'enhanced', aangezien het hier om een verbeterde uitvoering van de iPhone 5/5C gaat. Het toestel staat in het geruchtencircuit ook wel bekend als de iPhone 6c en iPhone 7c. De iPhone 5C, een relatief goedkoop iPhone-model, is nooit een heel groot succes geworden in Europa. Verder gaan er geruchten dat Apple later dit jaar ook met een nieuw high-end model, waarschijnlijk de iPhone 7, op de markt komt.

Naschrift: de iPhone SE en iPad Pro 9.7 zijn 21 maart 2016 officieel geintroduceerd.

PhoneArena