Interessant:

Microsoft verkoopt meer tablets dan Apple

nieuws 15 december 2015 om 10:32

Microsoft heeft afgelopen oktober in de Verenigde Staten online meer tablets verkocht dan concurrent Apple. Microsoft nam in die maand 45 procent van de online tabletverkoop voor haar rekening, Apple 17 procent.

De succesvolle verkoop is enigszins verrassend, omdat Microsoft zich tegelijkertijd heeft verontschuldigd voor de "minder dan perfecte gebruikservaring" van de nieuwe Surface Pro 4 en Surface Book, waarover veel gebruikers klagen. De klachten gaan over een slechte batterijduur, vooral omdat de batterij ook in de slaapmodus nog altijd snel leeg raakt. Daarnaast zijn er klachten dat beide apparaten traag ontwaken uit de slaapmodus, dat ze traag presteren of erg warm worden. Verder kan de Surface Book te maken hebben met een flikkerend scherm.

Microsoft Surface Pro 4
Microsoft Surface Pro 4

Microsoft belooft met een volgende Windows Update, gepland voor begin 2016, de problemen te verhelpen. De Surface Pro 4 is, vooral in het zakelijke circuit, een belangrijke concurrent voor de iPad Pro. Op de consumentenmarkt concurrent Microsoft met de Surface 3 met de iPad Air 2 en iPad mini 4.

The Register