Interessant:

WiFi op begraafplaatsen in Moskou

nieuws 14 december 2015 om 15:18

De autoriteiten in Moskou gaan op drie belangrijke plaatsen in Moskou WiFi aanbieden. Dit past in het streven van het stadsbestuur om "om alle drukke publieke plekken in de Russische hoofdstad internet beschikbaar te stellen."

Volgens een Russische begrafenisonderneming, in handen van de staat, zal het aanbieden van WiFi meer bezoekers lokken "naar de historische begraafplaatsen in de stad, waar beroemde Russen hun laatste rustplaats hebben gevonden." De internetverbinding kan daarnaast ook worden gebruikt om bezoekers, op speciaal daartoe ontworpen plaatsen, meer informatie te verschaffen over de begraafplaats.

In Rusland zijn begraafplaatsen al lange tijd populaire plaatsen voor herinneringsdiensten en -feesten. Dat komt doordat de begraafplaatsen in de Russische hoofdstad vaak tegelijkertijd lieflijke en groene parken zijn, met veel fraaie beelden. Stadsbestuurders van Moskou hopen met het aanbieden van internet de populariteit van begraafplaatsen te continueren.

In Spanje werd in 2013 een begraafplaats ook voorzien van WiFi-ondersteuning. Daarnaast worden mobieltjes steeds vaker mee het graf ingenomen.

Seattle PI