Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows 10
Opslag MB
Scherm12,3" (239 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Microsoft Surface Pro 4 1 Foto Microsoft Surface Pro 4 2 Foto Microsoft Surface Pro 4 3 Foto Microsoft Surface Pro 4 4 Foto Microsoft Surface Pro 4 5 Foto Microsoft Surface Pro 4 6 Foto Microsoft Surface Pro 4 7

Inleiding

De Microsoft Surface Pro 4 is een Windows 10 Pro-tablet met een 12,3-inch PixelSense-display, die komt met een een 6de generatie Intel Core M-, Core i5- of Core i7-processor. Deze opvolger van de Microsoft Surface Pro 3 is beschikbaar in zes varianten: als de Core M 128GB/4GB RAM, de Core i5 128GB/4GB RAM, Core i5 256GB/8GB, de Core i7 256GB/8GB RAM, de Core i7 256GB/16GB RAM en de Core i7 512GB/8GB RAM. Dankzij de handige kickstand kan je de Surface Pro 4 in verschillende posities gebruiken en Microsoft belooft een batterijduur tot 9 uur. Deze tablet komt met een 30-dagen trialversie van Office en ondersteunt WiFi en Bluetooth 4.0. Daarnaast krijg je de beschikking over een microSD-kaartslot, een full size USB 3.0-aansluiting en een Mini DisplayPort. Aan de voorzijde van de tablet vind je een 5-megapixel HD-camera en aan de achterzijde een 8-megapixel camera met Full HD-videorecorder (maar zonder flitser). Tevens krijg je de beschikking over Dolby Audio-stereospeakers. Voor de Surface Pro 4 is optioneel de Surface Pro 4 Type Cover beschikbaar, een beschermhoes met toetsenbord waarmee je de tablet transformeert in een laptop. Deze Surface Pro 4 Type Cover, backwards compatible met de Surface Pro 3, bevat een optionele vingerafdruklezer zodat het gemak en de veiligheid van Windows Hello (dat is biometrische beveiliging) voor bestaande gebruikers beschikbaar wordt. De opnieuw ontworpen (eveneens optionele) Surface Pen komt met 1.024 niveaus van drukgevoeligheid, waarmee je met enorme precisie kunt tekenen en schrijven.

Apparaat & afmetingen

De Microsoft Surface Pro 4 is een tablet met een gewicht van 786 gram. De afmetingen van het tablet zijn 29,2 x 20,1 x 0,9 centimeter. De afmetingen van het tablet zijn 29,2 x 20,1 x 0,9 centimeter. De Microsoft Surface Pro 4 is enkel verkrijgbaar in de kleur blauw,rood,zwart.

Specificaties

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement, met aparte simkaart, vereist. Het tablet ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 8-megapixel camera aan de achterzijde van het tablet. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 5,0 megapixel. De camera op de Microsoft Surface Pro 4 heeft geen flitser. De Microsoft Surface Pro 4 is uitgerust met een IPS-scherm met een resolutie van 1.440 x 2.560 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Het scherm van de Microsoft Surface Pro 4 is daarnaast gemaakt van het stevige Gorilla Glass. Gorilla Glass is kras- en stootbestendig, waardoor je scherm minder snel zal beschadigen. De Microsoft Surface Pro 4 is enkel verkrijgbaar in de kleur blauw,rood,zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Microsoft Surface Pro 4 draait op Windows 10. Windows 10 is de opvolger van Windows 8. Deze Windows-versie past zich automatisch aan aan het apparaat waarop het draait, of dat nu een tablet, smartphone, PC of Xbox is. Dat betekent bijvoorbeeld dat je op een tablet meteen terecht komt in een touchscreen-interface, terwijl je op een laptop of PC meteen gebruik kan maken van de klassieke desktop-interface. In Windows 8 keren verder het Startmenu en de Starttoets terug. Nieuw is de Task View-toets, welke bevindt zich op de taakbalk. Met deze toets kan je in één overzicht al je openstaande apps en bestanden zien en er meteen tussen wisselen, via een muisklik of een touch op het touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Microsoft Surface Pro 4

Van de Microsoft Surface Pro 4 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Microsoft Surface Pro 4 is door 10bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,4. Lees in het Microsoft Surface Pro 4 testoverzicht de testen

Specificaties Microsoft Surface Pro 4

Algemeen
ProductMicrosoft Surface Pro 4
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht786 gram
Afmetingen292,1 x 201,4 x 8,5 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows 10
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
OpslagOnbekend
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm12,3" (239 ppi)
Resolutie1.440 x 2.560px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Selfiecamera5,0 megapixel
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingmicroUSB