Interessant:

Telltale komt met Batman-game

nieuws 4 december 2015 om 11:46

Spelontwikkelaar Telltale Games heeft met Warner Bros. Entertainment en DC Entertainment een deal gesloten voor de ontwikkeling van een interactieve episodische game serie gebaseerd op Batman. Het eerste deel verschijnt in 2016.

Batman: A Telltale Game Series zal gebaseerd zijn op de Batman-strips van DC Comics. De episodische avonturengame verschijnt volgend jaar voor home consoles, PC/Mac en mobiele apparaten. De specifieke platformen worden later bekend gemaakt. Ook volgt er binnen enkele dagen een officiele trailer, belooft Telltale.

"We zijn bij Telltale vereerd dat we onze unieke benadering van interactieve storytelling mogen toepassen op een van de grootste entertainment-franchises in de wereld. We zijn enthousiast te mogen vertellen dat we spoedig zullen onderzoeken hoe het is om Batman te zijn in een nieuwe avonturenserie die volgend jaar wordt uitgerold", aldus Kevin Bruner, CEO van Telltale Games. "Deze Batman-game zal fans de mogelijkheid geven dieper in het complexe leven van Bruce Wayne te duiken om zijn duale identiteit te onderzoeken en de verantwoordelijkheid te nemen om een stad te redden van corruptie en criminaliteit."

Batman: A Telltale Game Series in 2016
Batman: A Telltale Game Series in 2016

Telltale paste had eerder succes met de episodische avonturengames Back to the Future: The GameThe Walking Dead: The GameTales from the Borderlands en Minecraft: Story Mode. Voor volgend jaar staan verder The Game of Thrones: The Game Season 2 en een Marvel-game in de planning.

Telltale