Interessant:

Samsung onthult Exynos 8 Octa-processor

nieuws 12 november 2015 om 11:16

Samsung heeft de Exynos 8 Octa 8890-chipset officieel geintroduceerd. Geintegreerd in de chipset zijn zowel een applicatieprocessor als een modem. Productie van de chip staat gepland voor eind dit jaar.

De Exynos 8 Octa 8890 moet 30 procent snellere prestaties en 10 procent hogere efficientie bieden dan de voorgaande Exynos 7 Octa-chipset. De 64-bit chip maakt efficient gebruik van de acht kernen (waarvan vier ARM Cortex A53-chips en vier op maat gemaakte chips) voor snelle multitasking en prestaties.

De Exynos 8 Octa is tevens voorzien van een LTE Cat. 12/13-modem voor maximale downloadsnelheden tot 600 Mpbs (Cat. 12) en maximale uploadensnelheden tot 150 Mbps (Cat. 13). Hierdoor kan je onder meer bijzonder snel hoge resolutie video delen. Tot slot is de Exynos 8 Octa uitgerust met een ARM Mali T880 GPU voor krachtige grafische prestaties, zoals 3D gaming en virtual reality.

Samsung Exynos 8 Octa 8890-chipset
Samsung Exynos 8 Octa 8890-chipset

"De Exynos 8 Octa is een eersteklas applicatieprocessor voor de nieuwste generatie mobiele apparaten. De chip biedt Samsungs nieuwste mobiele technologie op het gebied van CPU, modem en procestechnologie", aldus Dr. Kyushik Hong, vice-president marketing van Samsung Electronics. "Met onze op maat gemaakte CPU-kernen en de geavanceerdste LTE-modem op de markt kunnen consumenten met een mobiel apparaat met een Exynos 8 Octa-processor het nieuwste niveau van mobile computing ervaren". 

Samsung begint eind dit jaar met de productie van de Exynos 8 Octa-chip op grote schaal. De Samsung Galaxy S7, die waarschijnlijk in twee varianten verschijnt (ook één met de nieuwe Qualcomm Snapdragon 820-processor), wordt mogelijk één van de eerste smartphones met de Exynos 8 Octa-processor.

Samsung Tomorrow