Interessant:

Tele2: 4G-databundels in Nederland

nieuws 12 november 2015 om 10:32

Tele2 kondigt aan dat vandaag zijn eerste mobiele 4G proposities in Nederland zal lanceren. Deze bestaan uit verschillende databundels, waarvan de grootste bundel 24GB biedt.

Tele2 wil de eerste '4G only' operator van de wereld worden, door nu data via 4G aan te bieden en vanaf volgend jaar ook bellen via 4G, waardoor de oude 2G/3G technologie uiteindelijk overbodig wordt. Binnen 24 maanden na de ingebruikname van de eerste antenne heeft het netwerk van Tele2 nu al 92% 4G outdoor populatie dekking. Landelijke dekking staat gepland voor het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar.

Tele2 introduceert nu een zeer grote databundel van 24GB met onbeperkt bellen en sms'en voor een maandbedrag van 35 (handsetkosten niet inbegrepen). Ook zijn er databundels van 8GB, 4GB en 1,5GB, allemaal gecombineerd met onbeperkt bellen en sms'en. De kleinste databundel is 1GB, met 100 belminuten of sms'jes. Tele2 heeft de ambitie een marktaandeel van 20% te bereiken. Huidige 4G-klanten van Tele2 krijgen als dank voor het vertrouwen een blijvende verdubbeling van hun databundel. 3G klanten ontvangen eenmalig een databundel van 1GB.

Tele2: 4G-databundels
Tele2: 4G-databundels

Jeff Dodds, CEO Tele2 Nederland: "Het is tijd voor de Nederlandse consumenten om de handrem eraf te halen bij hun gebruik van mobiele data. In de laatste drie jaar is er in de prijzen weinig veranderd, waardoor die nog steeds tot de hoogste in Europa horen. Wij gaan hier verandering in brengen door de markt in Nederland eens goed op te schudden. We starten een datarevolutie met de lancering van ons nieuwe LTE-Advanced netwerk: supersnel mobiel internet met een geweldige dekking voor de laagste prijs".

Tele2