Interessant:

Gerucht: Samsung Galaxy S7 komt januari 2016

nieuws 21 oktober 2015 om 11:48

Volgens de laatste geruchten in Koreaanse media introduceert Samsung begin 2016 een nieuw vlaggenschipmodel met de Samsung Galaxy S7.

De presentatie vindt mogelijk plaats op de CES 2016 in Las Vegas in januari of het Mobile World Congress 2016 in februari in Barcelona. Volgens enkele geruchten komt het toestel in twee verschillende varianten, met een 5,2-inch en met een 5,8-inch display. Dit display zou een resolutie hebben van 1.440 x 2.560 pixels (QHD) en waarschijnlijk, net als op de Galaxy S6 edge+, over de randen doorlopen. Enkele bronnen beweren zelfs dat het scherm opvouwbaar zal zijn. Het display is verder mogelijk vervaardigd van Samsungs eigen nieuwe sterke Turtle Glass, dat het voorheen gebruikte Gorilla Glass zal vervangen. De behuizing is wellicht vervaardigd van magnesium.

Samsung Galaxy S6 edge+
Samsung Galaxy S6 edge+

Naar verluidt beschikt de Galaxy S7 (volgens sommigen ook wel bekend onder de codenaam 'Jungfrau') verder over een 16-megapixel hoofdcamera, een 5-megapixel frontcamera en Android 6.0 Marshmallow. Qua chipset is het toestel mogelijk voorzien van een Qualcomm Snapdragon 820-processor of van een nieuwe Samsung Exynos M1-processor. Het toestel komt waarschijnlijk in twee geheugenvarianten (32GB en 64GB) en wellicht voegt Samsung ook weer een microSD-kaartslot toe (die ontbreekt op de Galaxy S6).

Samsung heeft nog niets bevestigd over de Galaxy S7, dus wanneer en of het toestel daadwerkelijk verschijnt is nog even afwachten.

Naschrift: de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 edge zijn 21 februari 2016 officieel geintroduceerd.

Reuters