Interessant:

Microsoft vervangt in China Bing in Windows 10 voor Baidu

nieuws 25 september 2015 om 16:17

Microsoft heeft bekendgemaakt een partnership met de zoekgigant Baidu, de Chinese variant van Google, te hebben gesloten. In China zal de standaardzoekfunctie in Windows 10 en Microsoft Edge voortaan Baidu in plaats van Bing zijn.

Baidu heeft in China meer dan 600 miljoen actieve gebruikers en is daarmee een van belangrijkste internetportalen van de Chinese internetgebruikers. Baidu zal in China verschillende functies voor Windows 10 gaan leveren, maar het belangrijkste is dat Microsoft in plaats van haar eigen zoekmachine Bing de zoekmachine van Baidu als standaardinstelling voor Windows 10 en de nieuwe Microsoft Edge-browser zal instellen. In Europa en de Verenigde Staten blijft Bing de standaard instelling.

Windows 10: Microsoft Edge-browser
Windows 10: Microsoft Edge-browser

Windows 10 is sinds eind september verkrijgbaar voor PC's en tablets, Windows 10 Mobile voor smartphones volgt later dit jaar. Windows 10 is as-a-service (Saas) beschikbaar, dat betekent als software die als een online dienst wordt aangeboden. Daardoor ben je altijd up-to-date en verzekerd van de laatste innovaties en veiligheidsupdates. De Windows Continuum-functie in Windows 10 zorgt er daarnaast voor dat de software zich automatisch aanpast aan het apparaat waarop het draait, of dat nu een tablet, smartphone, PC of Xbox is.

Verder lezen...

Windows 10: wat is nieuw

Windows Blog