Interessant:

Garmin met dezlCam LMT-D met dashcam voor vrachtwagens

nieuws 29 juni 2015 om 12:25

Garmin heeft haar assortiment navigatiesystemen uitgebreid met de dezlCam LMT-D, een speciaal 6-inch navigatiesysteem met ingebouwde dashcam voor vrachtwagenchauffeurs.

De geintegreerde dashcam van de Garmin dezlCam LMT-D maakt en bewaart HD-opnamen van elke botsing, wat essentieel kan zijn om de schuldvraag te beantwoorden. De dezlCam is met de magnetische steun gemakkelijk in een vrachtwagen te bevestigen en weer te verwijderen. Dankzij de kantelbare lens heb je altijd optimaal zicht op de weg, ongeacht of de camera op de voorruit of op het dashboard is bevestigd.†De optionele GPS overlay-functie voor het weergeven van locatie, snelheid, datum en tijd zorgt dat nauwkeurig wordt geregistreerd waar en wanneer een ongeval heeft plaatsgevonden. Een 8GB microSD-kaart, waarop de data wordt opgeslagen, is meegeleverd. Video-opnamen kunnen direct worden afgespeeld op het grote 6-inch scherm. Tevens is het mogelijk de dezlCam uit de vrachtwagen te nemen en met de†Snapshot-functie close-up opnamen te maken van eventuele schade na een aanrijding.†

Garmin dezlCam LMT-D
Garmin dezlCam LMT-D

De dezlCam ondersteunt verder Smartphone Link, een gratis app voor mobiele toestellen, waarmee je het toestel kunt verbinden met een iPhone of Android-smartphone. Als de toestellen zijn gekoppeld, kan je op je dezlCam informatie delen via het data-abonnement van je telefoon.†De Garmin dezlCam beschikt tevens over Bluetooth-functionaliteit, een geintegreerde microfoon en luidspreker, en ondersteuning van spraakgestuurde navigatie, zodat zowel handsfree bellen als handsfree navigeren tot de mogelijkheden behoort. Het toestel biedt tot slot†speciale vrachtwagennavigatie (instelbaar op hoogte, gewicht, lengte, breedte en gevaarlijke stoffen) en†Garmin Real Directions geeft vriendelijk gesproken aanwijzingen op basis van herkenbare oriŽntatiepunten, gebouwen en verkeerslichten.

De†Garmin dezlCam LMT-D†is beschikbaar voor 499 euro. Eerder verschenen met de Garmin nuviCam LMT-D, de Mio Combo 5107 LM en de Mio Combo 5207 LM (ook beschikbaar in een TRUCK-editie) navigatiesystemen met een ingebouwde dashcam voor reguliere automobilisten.

Garmin