Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Scherm6,0"
Stembediening
InternetNee
Bluetooth
Foto Garmin nuviCam 1 Foto Garmin nuviCam 2 Foto Garmin nuviCam 3 Foto Garmin nuviCam 4 Foto Garmin nuviCam 5 Foto Garmin nuviCam 6 Foto Garmin nuviCam 7

Inleiding

De Garmin nuviCam LMT-D is een navigatiesysteem met een groot 6-inch display en een ingebouwde dash cam. Met deze ingebouwde HD-dashcam maak je opnames van je hele rit. In geval van een botsing zorgt de G-sensor met incidentdetectie dat de opgenomen beelden automatisch worden opgeslagen. GPS registreert waar en wanneer incidenten precies hebben plaatsgevonden. Met de kantelbare lens van het toestel kan je de zichthoek van de camera aanpassen, zodat je je nuviCam kan bevestigen op de voorruit of het dashboard om betere opnames te maken. Je kan de video afspelen op het grote, 6-inch scherm en een kaart bekijken met de locatie van het incident. De nuviCam heeft ook een Snapshot-functie om momentopnamen te maken - je kan de camera ook uit het voertuig verwijderen om foto's te maken van de schade na een aanrijding. Voor opslag van de video-opnamen is bij de nuviCam een 4GB microSD-kaart meegeleverd. Het toestel geeft daarnaast hoorbare en zichtbare waarschuwingen voor botsingen als je te dicht op de auto voor je rijdt en als je van de weg dreigt te raken of op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer terechtkomt.De nuviCam LMT-D wordt geleverd met vooraf geļnstalleerde, gedetailleerde kaarten van Europa en biedt levenslange gratis kaartupdates. Garmin Digital Traffic via DAB, met spraakondersteuning, biedt gratis verkeersinformatie die elke 30 seconden wordt bijgewerkt. Garmin Real Vision verhelpt het probleem van slecht leesbare huisnummers. Als je bepaalde bestemmingen nadert, wordt je nuviCam LMT-D scherm in cameraweergave geschakeld en wijst een heldere pijl de weg. Dit model ondersteunt spraakgestuurde navigatie en Bluetooth, zodat je handsfree kan bellen via de geļntegreerde microfoon en luidspreker. Met Smartphone Link (een gratis mobiele app) is de nuviCam te koppelen aan een compatibele iPhone of Android-smartphone. Na de koppeling kan je nuviCam via het data-abonnement voor je smartphone informatie delen. Smartphone Link biedt ook toegang tot Garmin Live Services, nuttige real-time informatie over bijvoorbeeld weersomstandigheden. Garmin Real Directions biedt heldere gesproken afslag-voor-afslag aanwijzingen en Active Lane Guidance helpt je veilig navigeren bij bij elke afslag en elk knooppunt. De Garmin nuviCam bevat ook het Cyclops-flitspaalsysteem voor real-time, richtingspecifieke en nauwkeurige meldingen. Deze complete flitspaaldatabase is vooraf geladen op het navigatietoestel en je kan periodieke of eenmalige updates aanschaffen. Tot slot bevat de database met nuttige punten van de nuviCam ook actuele informatie van Foursquare. Garmin's concurrent Mio voert met de Mio Combo 5107 ook een navigatiesysteem met ingebouwde dash cam. Garmin introduceerde met de Garmin dezlCam LMT-D later ook een speciaal navigatiesysteem met dashcam voor vrachtwagenchauffeurs.

Apparaat & afmetingen

De Garmin nuviCam is een navigatiesysteem met een gewicht van 319 gram. De afmetingen van de navigator zijn 18,3 x 9,4 x 1,5 centimeter. De afmetingen van de navigator zijn 18,3 x 9,4 x 1,5 centimeter. De Garmin nuviCam is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware en bediening

De Garmin nuviCam is voorzien van een 6.00" breedbeeld touchscreen (800 x 480 pixels). Ook is het mogelijk om deze navigator te bedienen door middel van gesproken instructies, wat de rijveiligheid ten goede komt. Middels de ingebouwde TMC-ondersteuning kan je - gratis - live verkeersinformatie ontvangen op je navigatiesysteem. Dankzij de geļntegreerde bluetooth module kan je de nuviCam ook gebruiken als handsfreeset. Met de fm-zender kan je bovendien het geluid van het navigatiesysteem over de luidsprekers van je auto laten horen. Met de fm-zender kan je bovendien het geluid van het navigatiesysteem over de luidsprekers van je auto laten horen. De Garmin nuviCam biedt geen multimediale extra'tjes.

Software

De nuviCam wordt geleverd met kaarten van Europa. Navteq levert de data voor de kaarten. Instructies en plaatsnamen worden volledig uitgesproken (text-to-speech).

Prijzen en beoordelingen Garmin nuviCam

Van de Garmin nuviCam staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Garmin nuviCam is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees in het Garmin nuviCam testoverzicht de testen

Specificaties Garmin nuviCam

Algemeen
ProductGarmin nuviCam LMT-D
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht319 gram
Afmetingen183,0 x 94,0 x 15,0 mm
SubtypeAutonavigatie
Scherm
Scherm6,0"
Resolutie800 x 480px
Software
KaartenEuropa
Stembediening
Connectiviteit
InternetNee
Bluetooth
VerbindingmicroUSB