Interessant:

Selfiestick-verbod in Disney-pretparken

nieuws 29 juni 2015 om 11:37

Disney voert een selfiestick-verbod in voor haar pretparken. Disney zegt het verbod in te voeren uit het oogpunt van veiligheid. Bezoekers moeten de selfiesticks thuislaten of in een kluisje opbergen.

Disney voert het selfiestick-verbod aankomende dinsdag eerst in in haar Amerikaanse attractieparken, te weten Walt Disney World in Orlando (Florida) en Disneyland in Anaheim (Californie). Woensdag wordt het verbod ook in de Disney-pretparken in Hong Kong en Parijs van kracht.

Disney zegt dat de selfiesticks een steeds groter risico vormen voor de veiligheid van de bezoekers en werknemers van de pretparken. Disney verbood daarom eerder al selfiesticks in de attracties in de parken. Maar omdat veel bezoekers dit verbod aan hun laars lapten, moesten er regelmatig attracties worden stilgelegd, wat weer veel frustratie bij andere bezoekers opleverde. Disney heeft daarom besloten tot een algeheel verbod. Gasten die toch een selfiestick meenemen, moeten deze bij de garderobe in een kluisje opbergen of achterlaten in de auto.

Selfiestick-verbod in Disney-pretparken
Selfiestick-verbod in Disney-pretparken

Eerder voerden verschillende voetbalclubs een selfiestick-verbod en een iPad-verbod in hun stadions in, omdat veel supporters zich storen aan toeschouwers die met een tablet boven het hoofd filmen en fotograferen en zo het zicht belemmeren. Ook op de meeste muziekfestivals in Nederland, zoals Lowlands en Pinkpop, zijn selfiesticks verboden, omdat zij gevaarlijk zijn en het zicht belemmeren.

 

The Independent