Interessant:

Amazon vernieuwt Kindle Paperwhite

nieuws 19 juni 2015 om 11:18

Amazon introduceert een nieuwe Kindle Paperwhite. Deze nieuwe versie van de best verkochte Kindle is voorzien van een hogere schermresolutie (300 ppi), het exclusieve Kindle-lettertype 'Bookerly' en een nieuwe typografie-engine.

De vernieuwde Kindle Paperwhite beschikt over het Paperwhite-scherm met de hoogste resolutie en levert 300 pixels per inch, net zoals de luxere Kindle Voyage. Het (6-inch) scherm biedt, dankzij deze hoge resolutie, tekst van drukkwaliteit en twee keer zoveel pixels als de vorige generatie Kindle Paperwhite. Dit maakt lezen eenvoudig en comfortabel bij iedere lettergrootte, ook bij kleinere letterformaten waardoor je meer letters kwijt kunt op één pagina.

De nieuwe Kindle Paperwhite beschikt nu over 'Bookerly', een exclusief lettertype dat speciaal is ontwikkeld voor digitale schermen. Het is geïnspireerd door het ontwerp van de beste lettertypen van moderne, gedrukte boeken maar het is met de hand ontworpen zodat het in elk formaat goed leesbaar is. Het ziet er lichter en eleganter uit dan andere digitale lettertypen en helpt je om sneller en met minder snel vermoeide ogen te lezen. 

Amazon Kindle Paperwhite 2015 (met 300 ppi display)
Amazon Kindle Paperwhite 2015 (met 300 ppi display)

De nieuwe Kindle Paperwhite heeft ook een nieuwe typografie-engine met afbreektekens en verbeterde witruimten, verbeterde tekenplaatsing, en dynamische lay-out bij verandering van lettergrootte.

De vernieuwde Kindle Paperwhite komt beschikbaar met WiFi (voor 142,34 euro) of met WiFi en ingebouwde 3G-support (voor 203,35 euro). De nieuwe Kindle Paperwhite zal vanaf 30 juni ook beschikbaar zijn bij de Media Markt in Nederland.

portablegear.nl