Interessant:

Top 5 e-readers voor zomervakantie 2015

achtergrond 13 juli 2015 om 15:25

Tijdens vakantie wil je lekker lezen op het strand, aan het zwembad, of onderweg, zonder een hele stapel boeken te hoeven meenemen. PortableGear zet vijf e-readers voor deze zomervakantie voor je op een rij.

1. Kobo Aura H2O

De Kobo Aura H2O, met een adviesprijs van 179 euro, is een e-reader met een waterbestendig en stofbestendig ontwerp, waardoor je hem zonder zorgen mee kunt nemen naar het strand, in bad en naar bed. Het toestel heeft een IP67-certificaat, wat betekent dat hij tot 30 minuten in 1 meter diep water overleeft, mits je de aansluitingen goed gesloten houdt. De Kobo Aura H2O heeft een extra groot, niet-spiegelend 6-inch Carta E Ink-touchscreen (met een resolutie van 1.430 x 1.080 pixels) dat net zo leest als op papier - ook in direct zonlicht. Daarnaast richt het volledig aanpasbare ComfortLight het licht op de pagina en niet op je ogen, waardoor vermoeide ogen dag en nacht geminimaliseerd worden. Tot slot geeft de Kobo Aura H2O je eenvoudig toegang tot de eBook Shop van Kobo. Met behulp van de ingebouwde WiFi-functionaliteit kan je door de eBook Shop bladeren.

Kobo Aura H2O
Kobo Aura H2O

2. PocketBook Aqua

De PocketBook Aqua, met een adviesprijs van 149,95 euro, is een waterbestendige e-reader met een 6-inch eInk Pearl-display en WiFi-ondersteuning. Het eInk-scherm weerkaatst of vervaagt niet in de zon en is dus altijd goed afleesbaar. Het apparaat is stofbestendig, dus ook zand of ander vuil kan de werking niet beïnvloeden. Dankzij WiFi-support heb je toegang tot internet, met de vooraf geïnstalleerde ReadRate-service ook tot sociale netwerken. De services Dropbox en Send-to-PocketBook zorgen ervoor dat je inhoud kan synchroniseren en naar de Aqua kan overbrengen zonder het apparaat aan te hoeven sluiten op je PC. De 1.300 mAh accu zorgt voor een batterijduur van één maand (uiteraard afhankelijk van gebruik). 

PocketBook Aqua
PocketBook Aqua

3. Amazon Kindle Paperwhite (2015)

De 2015-editie van de Amazon Kindle Paperwhite, beschikbaar vanaf 142,34 euro, biedt ten opzichte van het voorgaande model een hogere schermresolutie (300 ppi), het exclusieve Kindle-lettertype 'Bookerly' en een nieuwe typografie-engine. Het touchdisplay biedt daarnaast achtergrondverlichting, zodat je ook in het donker comfortabel kan lezen. Het één keer opladen van de batterij kan voldoende zijn voor acht weken gebruiksduur (op basis van een half uur lezen per dag en een uitgeschakelde draadloze verbinding).  De Paperwhite ondersteunt WiFi en je kan aantekeningen toevoegen die je vervolgens kan bewerken, wissen of exporteren van de e-reader naar je computer. De Paperwhite is ook beschikbaar in een uitvoering met 3G-ondersteuning. 

Amazon Kindle Paperwhite (2015)
Amazon Kindle Paperwhite (2015)

4. Tolino Shine

De Tolino Shine, te koop voor 99 euro, is een e-reader met een 6-inch touchscreen, met de e-Ink Pearl-schermtechnologie. Dankzij deze technologie lees je boeken op de Shine net zo prettig als op regulier papier en daarnaast weerspiegelt het scherm niet, zodat je ook in de zon van e-books kan genieten. De schermverlichting kan naar wens worden bijgesteld, voor het lezen van e-books in het donker of bij weinig licht. De Shine biedt 2GB geheugen, genoeg voor ongeveer 2.000 e-books, dat uitbreidbaar is via microSD. Via WiFi heb je toegang tot de e-bookstores en tot een webbrowser. Tolino belooft tot slot een batterijduur tot 7 weken.

Tolino Shine
Tolino Shine

5. PocketBook Touch Lux 3

De Pocketbook Touch Lux 3, met een prijs van 128,95 euro, beschikt ten opzichte van de voorgaande PocketBook Touch Lux 2 over een hogere kwaliteit eInk Carta HD-display in plaats van een eInk Pearl HD-display. Dit (6-inch) display zorgt voor een hoger contrast en minder reflectie, waardoor je kleine tekst nog beter kan lezen. De Touch Lux 3 is daarnaast voorzien van een LED-lampje aan de voorzijde, zodat je ook in het donker van je e-books kan genieten. Dankzij de ingebouwde WiFi-module biedt de Touch Lux 3 toegang tot online services als Dropbox, Send-to-PocketBook en Pocketbook Sync. De 1.300 mAh batterij biedt genoeg energie voor 8.000 pagina-omslagen (zonder gebruik frontlicht).

PocketBook Touch Lux 3
PocketBook Touch Lux 3

portablegear.nl