Interessant:

Sonim XP5 gelanceerd in de VS

nieuws 12 juni 2015 om 15:31

Sonim XP5 heeft, in samenwerking met de Amerikaanse operator AT&T, de Sonim XP5 uitgebracht in de VS. Het robuuste toestel is bestand tegen stof, water en hoge druk en biedt ondersteuning van 4G/LTE.

De Sonim XP5 is bedoeld voor de constructie-, industrie-, transport- en gezondheidssectoren. Het toestel biedt push-to-talk voor snel contact tussen individuele werkers of groepen. Dankzij dubbele luide speakers (die tot 104 decibel kunnen produceren) aan de voorzijde ben je ook goed te verstaan in omstandigheden met veel lawaai. De batterij biedt genoeg energie om het een gehele werkdag van acht uur door te komen bij intensief gebruik. In minder dan vier uur is de batterij weer opgeladen. Dankzij Mil-Spec 810G- en IP68/89-certificaties is de XP5 bestand tegen water, stof en hoge druk. 4G/LTE-support zorgt voor snel mobiel internet.

Sonim XP5
Sonim XP5

"Ons doel is om mannen en vrouwen die werken onder onvoorspelbare omstandigheden connected te houden", aldus Bob Plaschke, CEO van Sonim Technologies. "We hebben geluisterd naar de vraag van onze consumenten. We hebben een telefoon gebouwd die je nog kan horen boven het lawaai van een dieselmotor of een productielijn uit, en die een lange werkdag meegaat. De XP5 is een robuust en betrouwbaar toestel voor iedere werknemer".

De Sonim XP5 verschijnt in eerste instantie exclusief bij AT&T in de VS. Los kost het toestel 369,99 dollar. Een release in Nederland ligt vooralsnog niet in de planning.

ATT