Interessant:

ING lanceert betalen met de mobiele telefoon via NFC

nieuws 30 november 2015 om 14:42

ING maakt het voor haar klanten mogelijk om contactloos te betalen met de mobiele telefoon. Alle mobiele telefoons op Android vanaf 4 .4 (KitKat) en uitgerust met NFC zijn hiervoor geschikt.

De afgelopen maanden hebben tienduizend klanten ervaring opgedaan met mobiel betalen, door de bčtaversie te gebruiken van de ING Mobiel Betalen App. Op basis van hun feedback heeft ING de Mobiel Betalen App verder verbeterd. Gebruikers van de ING Mobiel Bankieren App kunnen de Mobiel Betalen App in 1 minuut downloaden en activeren. Betalen kan dan direct, door eenvoudig de mobiele telefoon even dicht tegen de betaalautomaat te houden. Het betalen verloopt op dezelfde manier als een contactloze betaling met een betaalpas.

ING lanceert betalen met de mobiele telefoon via NFC
ING lanceert betalen met de mobiele telefoon via NFC

Laurens Schretlen, manager Cards & Mobile Payments ING: "We willen betalen continu makkelijker maken voor onze klanten en dit is weer een nieuwe stap. Met mobiel betalen hoef je geen betaalpas uit je portemonnee te halen. Je kunt eenvoudig afrekenen met je mobiele telefoon, die je toch vaak al bij de hand hebt. De afgelopen maanden hebben al duizenden klanten met de bčtaversie van de Mobiel Betalen App van ING betaald en hun ervaringen aan ons doorgegeven. Het is geweldig dat we de app daarmee nog beter hebben kunnen maken en nu aan een breed publiek kunnen aanbieden."

Momenteel is 65% van de Android-telefoons in Nederland geschikt voor mobiel betalen met ING. Vanaf vandaag kunnen alle particuliere ING-klanten met een geschikte mobiele telefoon de Mobiel Betalen App downloaden in de Google Playstore. De eerste zes maanden kunnen klanten gratis mobiel betalen, daarna kost het gebruik van de Mobiel Betalen App vijftig cent per maand.

ING introduceerde eerder dit jaar een vingerafdrukherkenning in de Mobiel Bankieren App en presenteerde ook een app voor de smartwatch.

ING