Interessant:

watchOS 2 voor Apple Watch komt eraan

nieuws 10 juni 2015 om 10:09

Apple heeft bekendgemaakt dit najaar watchOS 2 uit te brengen voor haar Apple Watch. Deze nieuwe software geeft developers de mogelijkheid om snellere en krachtige apps, die meteen op het toestel draaien, voor de Apple Watch te bouwen.

watchOS 2 biedt developers onder meer de mogelijkheid om video-afspeelmogelijkheden en animatie in een app te integreren, en met het ClockKit-framewerk kunnen developers nu data net zo gecompliceerd weergeven als zij dat zelf willen op het horlogeprofiel. Daarnaast krijgen developers enkele nieuwe tools aangereikt voor stabielere apps. Met Strava kan bijvoorbeeld de hartslag nauwkeuriger worden geregistreerd en Insteon biedt gebruikers meer precisie bij het dimmen van het licht of bij de temperatuurcontrole met het Digital Crown-draaiwieltje. Verder biedt WeChat de mogelijkheid tot audio-messaging met de microfoon en is het mogelijk om met Vine video's direct in de app af te spelen.

Apple Watch met watchOS 2 (Transit in Maps-functie)
Apple Watch met watchOS 2 (Transit in Maps-functie)

Voor gebruikers biedt watchOS 2 de optie om een foto in een nieuw horlogeprofiel om te zetten of om foto's van je fotoalbum direct op je pols te zien. Met de nieuwe Time Travel-functie kan je, met gebruik van het Digital Crown-draaiwieltje, agendapunten in heden en verleden bekijken, evenals de temperatuur van de week nagaan, en informatie van apps van derde partijen (zoals vluchtinformatie) raadplegen. Met de nieuwe Nightstand Mode transformeer je je Apple Watch in een alarmwekker, waarbij de Digital Crown en de toets aan de zijkant fungeren als snooze- en uitschakeltoetsen. Met Activation Lock kan je je Apple Watch beveiligen met je Apple ID. Daarnaast biedt watchOS 2 support voor Transit in Maps, voor gedetailleerde locatie- en verkeersinformatie, maar deze functie is nog niet in Nederland beschikbaar - net zoals het horloge zelf nog niet in Nederland te koop is.

Tot slot biedt watchOS meer creatieve mogelijkheden om te communiceren. Met Mail kan je snel reageren op berichten via een stemopdracht, Smart Replies of met een emoji. Je kan meerdere Friends-schermen maken, die ieder twaalf vrienden kunnen bevatten, en je kan nieuwe vrienden direct op de Apple Watch toevoegen. Middels Digital Touch kan je tekeningen en schetsen in meerdere kleuren maken.

watch OS 2 voor de Apple Watch is vanaf dit najaar beschikbaar voor de iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 of iPhone 6 Plus en behoeft iOS 8.2 of hoger.

Apple