Interessant:

Apple en IBM maken iPad voor senioren

nieuws 1 mei 2015 om 11:04

Apple gaat, samen met IBM en de Japanse Post Group, in Japan speciale iPad-modellen voor senioren op de markt brengen. Dankzij geoptimaliseerde sofware kunnen ouderen eenvoudig in contact blijven met familie en services.

De iPad-modellen zijn uitgerust met speciaal door IBM ontworpen apps, die reminders sturen wanneer het tijd is om medicijnen in te nemen en tevens herinneringen versturen over beweging en dieet. Verder bieden de senioren-iPads toegang tot de IBM MobileFirst for iOS-toepassingen, voor beveiliging van data.

De iPads ondersteunen verder geavanceerde tekst- en sms-mogelijkheden, ontwikkeld door IBM Research in Tokio, die senioren eenvoudige begeleiding bieden bij gebruik van de tablets. Verder biedt de Japan Post Group een nationale Watch Over-service. Hiermee kunnen postbedrijven, voor een maandelijks bedrag, senioren in de gaten houden en familie informeren over hun gezondheid.

"Dit initiatief heeft de potentie om wereldwijd impact te maken, aangezien veel landen te maken hebben met een vergrijzende populatie, en we zijn vereerd dat we betrokken zijn bij de ondersteuning van senioren in Japan om te helpen hun levens te verrijken", aldus Tim Cook, CEO van Apple. "De iPad is enorm intuitief, gemakkelijk in gebruik en heeft veel ingebouwde toegangelijke functies, zodat het het perfecte apparaat is voor elke generatie die connected en betrokken wil blijven".

Apple iPad Air 2
Apple iPad Air 2

Apple