Interessant:

IBM MobileFirst business-apps verschijnen voor iPad en iPhone

nieuws 12 december 2014 om 09:51

Apple en IBM hebben de eerste lichting IBM MobileFirst for iOS Solutions uitgebracht, zakelijke apps voor de iPhone en iPad die geschikt zijn voor clouddiensten.

IBM MobileFirst for iOS Apps, die voortkomen uit de samenwerking tussen Apple en IBM, vergroten de mogelijkheden voor zakelijke mobiliteit door in te spelen op de belangrijkste doelen en prioriteiten in de diverse bedrijfstakken. Zo kunnen medewerkers tijdens een verkoopgesprek met hun klanten bijvoorbeeld sneller, simpeler en veiliger dan voorheen alle benodigde informatie van hun bedrijf opvragen, ongeacht waar ze zijn.

De IBM MobileFirst for iOS Apps zijn exclusief voor iPhone en iPad gemaakt en zijn allemaal voorzien van een extra beveiligingslaag, analysemogelijkheden en een koppeling met de belangrijkste bedrijfsprocessen. Al deze apps kunnen helemaal op een bedrijf worden afgestemd en kunnen eenvoudig worden ge´mplementeerd, beheerd en bijgewerkt via de cloudvoorzieningen van IBM. Die zijn speciaal opgezet voor iOS-apparatuur, zodat alle data, de app zelf en het apparaat op alle fronten zijn beveiligd. De eerste lichting IBM MobileFirst for iOS Solutions is nu voor een aantal specifieke bedrijfstakken verkrijgbaar, maar de ontwikkeling van extra apps gaat gestaag door.á

Enkele van de eersteáMobileFirst-toepassingen die beschikbaar zijn, zijn onder meeráIncident Aware (voor de overheid: hiermee wordt een iPhone omgetoverdátot een belangrijk wapen in de criminaliteitsbestrijding. Politieagenten hebben hiermee in realtime toegang tot een kaart en de precieze locatie van een incident), Sales Assist (voor de detailhandel, hiermee krijgen verkopers de mogelijkheid om klantprofielen in te zien, op basis van eerdere aankopen en de huidige selectie een aanbeveling te doen, de beschikbare voorraad op te vragen, te zien waar een artikel in de winkel te vinden is en artikelen te verzenden die zich niet in de winkel bevinden), en Expert Tech (voor de telecomsector: deze app benut iOS-voorzieningen zoals FaceTime om eenvoudig aanvullende informatie en het adres op te vragen, zodat de beste route kan worden berekend, de dienstverlening ter plaatse optimaal verloopt en de problemen effectiever kunnen worden opgelost).

IBM MobileFirst: Sales Assist op iPad
IBM MobileFirst: Sales Assist op iPad

"Dit is een belangrijke stap voor de zakelijke iPhone- en iPad-markt. We zijn dan ook heel benieuwd hoe bedrijven en organisaties hun iOS-apparatuur gaan inzetten", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "Het bedrijfsleven is inmiddels volledig overgestapt op mobiele apparatuur. Apple en IBM zorgen er met hun combinatie van de beste technologie en de slimste data en analyses voor dat bedrijven hun manier van werken daarop kunnen afstemmen."

Apple