Interessant:

Britney Spears krijgt hoofdrol in mobiele game

nieuws 1 mei 2015 om 10:10

Spelontwikkelaar Glu Mobile heeft aangekondigd een mobiele game met Britney Spears in de hoofdrol te ontwikkelen. Momenteel werkt het bedrijf ook aan een game met Kate Perry en eerder had het succes met een Kim Kardashian-spel.

Glu Mobile heeft een deal gesloten van maar liefst acht jaar met Britney Spears. Eerder dit jaar kondigde de ontwikkelaar ook een spel met Kate Perry in de hoofdrol aan. De Kate Perry- en Britney Spears-spellen zullen waarschijnlijk grotendeels hetzelfde spelen als Glu Mobile's commercieel succesvolle Kim Kardashian-game: dat wil zeggen een free-to-play model met microtransacties. De Kardashian-game kreeg veel kritiek om de opdringerige in-app aankopen.

Glu Mobile verdiende vorig jaar miljoenen aan het spelletje Kim Kardashian: Hollywood. Uit de financiele resultaten blijkt dat het spel vorig jaar, ondanks een relatief gering aantal downloads van 28,4 miljoen, in totaal 74,3 miljoen dollar op heeft gebracht.

Kim Kardashian: Hollywood
Kim Kardashian: Hollywood

Het Britney Spears-spel staat gepland voor begin 2016, het Kate Perry-spel moet eind 2015 verschijnen. Glu Mobile kondigde verder een "strategische relatie" met de Chinese gaming-gigant Tencent aan. De Chinezen gaan 126 miljoen dollar investeren in Glu, waarmee ze 14,6 procent van de aandelen in handen krijgen.

PocketGamer.biz